magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Πίνεις συχνά μπύρα; Δες τι συμβαίνει στον οργανισμό σου

Το πείραμα ενός νεαρού στο διαδίκτυο “έσπασε ταμεία”

Ένας νεαρός άνδρας θέλησε να μάθει από πρώτο χέρι τι αλλάζει στο σώμα με τη συνεχή κατανάλωση αυτού του αλκοολούχου ποτού και να δει αν οι φήμες έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο ίδιος, ξεκίνησε ένα πείραμα ενός μήνα, στη διάρκεια του οποίου έπινε καθημερινά μπύρα και διηγήθηκε την ιστορία του στο διαδίκτυο. Ο νεαρός, που δεν είχε γενικά κακές συνήθειες, ούτε έπινε πολύ αλκοόλ πριν ξεκινήσει την έρευνα του, επισκέφθηκε ένα γιατρό για να βεβαιωθεί ότι η υγεία του ήταν εντάξει και ξεκίνησε με την απόφαση να πίνει δυο ποτήρια μπύρας την ημέρα.

Ποιά ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας;

  • Την πρώτη μέρα, όπως είπε ένιωσε αυτό ακριβώς που περίμενε, χαρούμενη και ανεβασμένη διάθεση, όμως στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, άρχισε να παρατηρεί ότι είχε πονοκέφαλους, κάτι που δεν του συνέβαινε παλιά, καθώς και ότι το πρόσωπο του έμοιαζε πρησμένο και είχε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
  • Τη δεύτερη εβδομάδα παρατήρησε αλλαγές στον ύπνο του, αφού κοιμόταν και ξυπνούσε με δυσκολία.
  • Την τρίτη εβδομάδα, οι συνάδελφοι του στη δουλειά παρατήρησαν ότι εκείνος ενοχλούταν από τα πάντα και ο ίδιος δήλωσε ότι είχε χάσει την ικανότητα συγκέντρωσης του.
  • Αυτό που τον εξέπληξε όμως περισσότερο από όλα, ήταν το πόσο γρήγορα κέρδισε βάρος αυτό το διάστημα, αφού παρά το γεγονός ότι γυμναζόταν όπως και πριν, έκανε κοιλιά. Ο γιατρός του είπε ότι το πρησμένο του πρόσωπο και η δύσπνοια που ένιωθε ήταν λόγω της αυξημένης του πίεσης. Η κοιλιά του από την άλλη, ήταν αποτέλεσμα ενδοκρινικών διαταραχών και η αϋπνία προκλήθηκε από πρόβλημα που απέκτησαν τα νεφρά του.

Όπως διαβεβαιώνει ο νεαρός τον κόσμο, δεν πρόκειται να επαναλάβει ξανά κάποιο παρόμοιο πείραμα, βλέποντας το τι προκάλεσε στον οργανισμό του και πλέον προσπαθεί να βελτιώσει την υγεία του

Σχετικές αναρτήσεις

Χρόνιος πόνος: Τι σημαίνει ο χρόνιος πόνος μετά τα 40;

News Room A

Ποιες βιταμίνες χρειάζεστε για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σε ποιες τροφές υπάρχουν

News Room A

Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» κατά 11 χρόνια τη γυναίκα

News Room