magdasnews.gr
People & Politics

Πέτρος Φιλιππίδης: Απομονωμένος στη βίλα του στο Ψυχικό εδώ και 5 πέντε μήνες, περιμένει την κλήση από τον ανακριτή

Και τέταρτη υπόθεση "καίει" τον Πέτρο Φιλιππίδη

Πέντε μήνες έγκλειστος στη βίλα του στο Ψυχικό του παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης, που περιμένει την κλήση του ανακριτή για να απολογηθεί για τις τρεις κακουργηματικές κατηγορίες σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του που τον βαραίνουν, που αφορούν ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “On Time”, η γνωστός ηθοποιός παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν “έσκασαν” οι πρώτες καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έρχεται σε επαφή είναι η σύζυγός του Ελπίδα και ο γιος τους.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, οι μόνες ημέρες που έφυγε από αυτό το σπίτι, ήταν το διάστημα των τριών ημερών που μεταφέρθηκε με κρίση στο νοσοκομείο “Υγεία”.

Μετά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φίλοι και συνάδελφοι κράτησαν αποστάσεις, ενώ από τους περίπου 54 μάρτυρες που είχε προτείνει η υπεράσπισή του τελικά κατέθεσαν μόνο οι 7, με τη μια εξ αυτών να είναι η σύζυγός του. Ο ίδιος φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς είναι πιθανό να προφυλακιστεί, ενώ η καθυστέρηση της κλήσης για την απολογία, του προκαλεί μεγαλύτερο άγχος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, προκαλεί ερωτήματα γιατί ο ηθοποιός δεν έχει περάσει ακόμη την πόρτα του ανακριτή, τη στιγμή μάλιστα που κάτι τέτοιο αναμενόταν να γίνει τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν η κλήση του ηθοποιού στον ανακριτή δεν γίνει μέσα στον Ιούλιο, τότε είναι πολύ πιθανό να κληθεί τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζουμε πως στις 14 Ιουνίου, το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, συνεδρίασε προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβάλει στους ηθοποιούς, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές από τους δύο ηθοποιούς εις βάρος συναδέλφων τους, με το Σωματείο να προχωρά τελικά στη διαγραφή του Φιλιππίδη.

Φιλιππίδης Νίνου

H απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι

Η πρώτη καταγγελλία για απόπειρα βιασμού, όπως κατέθεσε η ηθοποιός στον εισαγγελέα, έγινε τον Φεβρουάριο του 2010.

Η κοπέλα έψαχνε δουλειά και επισκέφτηκε τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος μετά την αξιολόγηση του βιογραφικού της την κάλεσε να παρευρεθεί στο καμαρίνι του στο θέατρο,στο πλαίσιο μιας παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος. Της είπε ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση, γεγονός που, όπως ήταν επόμενο, την ενθουσίασε.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καμαρίνι του. Μπαίνοντας στο καμαρίνι, η ηθοποιός είδε τον συνάδελφό της με το εσώρουχο. Ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί.

Η νεαρή ηθοποιός, σύμφωνα με την καταγγελία, αντιστάθηκε και προσπάθησε να αποτρέψει τον βιασμό της με κάθε ικμάδα δύναμης που διέθετε, αλλά ο Φιλιππίδης ήταν απτόητος και συνέχιζε την προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις ορέξεις του. Η καταγγέλλουσα έχει αναφέρει ότι κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό χτυπώντας τον με το πόδι της.

Έτρεξε στην πόρτα, αλλά ήταν κλειδωμένη. Ο εφιάλτης έδειχνε να μην έχει τέλος και εκείνη άρχισε να ουρλιάζει. Τότε ο Φιλιππίδης της είπε ειρωνικά: “Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”.

Στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα έπιασε το παλτό και την τσάντα της και άρχισε να χτυπάει την πόρτα. Την πλησίασε και με αυστηρό ύφος την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. “Αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή! Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου τόσο πιο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω! Θα σε καταστρέψω! Θα με βρεις μπροστά σου”.

Μάλιστα, η καταγγέλλουσα φέρεται να αποδίδει στον Πέτρο Φιλιππίδη το γεγονός ότι την απέρριψαν σε κάστινγκ που είχε κάνει, ένα χρόνο μετά, ώστε να συμμετάσχει σε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

Φιλιππίδης - Νίνου

“Τα αρχ… θα μου κλάσουν τα κανάλια!”

Μια ακόμη παθούσα καταγγέλλει απόπειρα βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό, τον Αύγουστο του 2014, όταν είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, όμως η συνέχεια του ραντεβού ήταν ανατριχιαστική.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο του Φιλιππίδη για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, αποπειράθηκε να τη βιάσει.

“Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια!”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα αρχ… θα μου κλάσουν τα κανάλια!”, είχε περιγράψει στην καταγγελία της.

Και συνέχισε: “Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή.

Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’τον! Πάρ’τον στο στόμα”, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Άντε γαμ… που θες και ρόλο!””.

Σχετικές αναρτήσεις

Ουκρανία: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ από το Κίεβο σε… 6 γλώσσες (video)

News Room A

Επιστολή Κ. Μπακογιάννη σε Κ. Ζούλα: Αυτονόητη η συμμετοχή μου σε ένα debate στη δημόσια τηλεόραση

News Room

Νατάσα Παζαΐτη: Σπάνια δημόσια εμφάνιση με τον γιο της, Αλέξανδρο Καραμανλή

News Room A