magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Πεπτικό σύστημα: Τα συμπτώματα του εντέρου χρειάζεται να συζητηθούν με κάποιον ειδικό

Μια ηγετική ομάδα αμερικανών γιατρών κοιλίας θέλει οι Αμερικανοί να συνηθίσουν να μιλούν για τα συμπτώματα του εντέρου τους, τουλάχιστον με τους γιατρούς τους.Οι άνθρωποι διστάζουν να συζητήσουν το πεπτικό πρόβλημα με έναν επαγγελματία ιατρό, με έναν στους τρεις να λέει ότι θα το ανέφερε μόνο εάν ο γιατρός του το έφερνε πρώτος, σύμφωνα με την Αμερικανική Γαστρεντερολογική Εταιρεία (AGA).

Μελέτη για συμπτώματα εντέρου

Αυτό συμβαίνει ακόμη και με δεδομένα που δείχνουν ότι το 40% των Αμερικανών έχουν σταματήσει να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες ρουτίνας τον περασμένο χρόνο λόγω δυσάρεστων συμπτωμάτων του εντέρου. Αυτό περιλαμβάνει το 19% που δήλωσαν ότι τα συμπτώματά τους επηρέασαν την άσκηση, το 17% που είπαν ότι τα συμπτώματα τους εμπόδισαν να κάνουν δουλειές και το 16% που είπαν ότι τα συμπτώματά τους διαταράσσουν το χρόνο που περνούσαν με την οικογένεια και τους φίλους.

«Πρέπει να ομαλοποιήσουμε τη συζήτηση γύρω από τα άβολα γαστρεντερικά συμπτώματα με τους ασθενείς μας», είπε ο Δρ Rajeev Jain, γαστρεντερολόγος στο Ντάλας και σύμβουλος εκπαίδευσης ασθενών της AGA. «Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς να γνωρίζουν το φυσιολογικό τους, να ξέρουν τι ερωτήσεις να κάνουν και να συντομεύουν το χρόνο από την έναρξη των συμπτωμάτων μέχρι τη συνομιλία ασθενή-παρόχου», πρόσθεσε ο Jain σε δελτίο τύπου της ένωσης.

Η νέα καμπάνια της AGA, “Trust Your Gut”, στοχεύει να ξεκινήσει αυτές τις συζητήσεις. Περίπου 60 με 70 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν γαστρεντερικές ασθένειες που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές διαταραχές στην καθημερινή τους ζωή, σύμφωνα με την ένωση. Πολλά από αυτά μπορούν να διαγνωστούν μόνο από ιατρό. Οι ασθενείς συχνά περιμένουν μέχρι να επιδεινωθούν ή να γίνουν σοβαρά τα συμπτώματα πριν λάβουν βοήθεια. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο ότι η συζήτηση για τα συμπτώματα του εντέρου κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα, σημείωσε η AGA.

Περίπου το 15% των περίπου 1.000 ερωτηθέντων στην έρευνα είπε ότι θα προτιμούσε να συζητήσει πολιτικά με έναν συγγενή του και περίπου το 22% είπε ότι θα προτιμούσε να αποκαλύψει το βάρος του παρά να μιλήσει για τα συμπτώματα του εντέρου του, ακόμη και με το γιατρό του. Το ένα τέταρτο είπε ότι θα δοκίμαζε λύσεις χωρίς ιατρική συνταγή πριν συναντηθεί με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα συμπτώματα και το 22% είπε ότι θα έκανε διαδικτυακή έρευνα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτό είναι το νούμερο 1 φρούτο για την υγεία του ήπατος, σύμφωνα με ειδικούς

News Room A

Προσοχή: Τι σημαίνει αν ο ήλιος σας προκαλέσει φαγούρα και εξάνθημα

News Room A

Μελέτη Lancet: Μεγάλες διαφορές στους τύπους αντισυλληπτικών ανά περιοχή και ηλικιακή ομάδα

News Room A