24.3 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Παύλος Μαρινάκης: Γενναία και νόμιμη η πρόταση Τριαντόπουλου

Παύλος Μαρινάκης: Γενναία και νόμιμη η πρόταση Τριαντόπουλου

Η απόφαση του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου να ζητήσει την παραπομπή του απευθείας στη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς του μετά την τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολιτικές συζητήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε την απόφαση ως «γενναία», σημειώνοντας ότι αυτή συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στους θεσμούς και στις διαδικασίες διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή του κ. Τριαντόπουλου «είναι γενναία και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κλίματος δυσπιστίας εκ μέρους της κοινωνίας».

Η δήλωση του Μαρινάκη αποσκοπεί στο να ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να δείξει ότι αντιμετωπίζει τις συνέπειες της τραγωδίας με σοβαρότητα και διαφάνεια. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η εν λόγω απόφαση είναι και νομικά σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, προσπαθώντας να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης που αναφέρουν ότι πρόκειται για μια μεθόδευση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιδρώντας, κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά επέκριναν έντονα την κίνηση, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τριαντόπουλος πρέπει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη βάσει των προβλέψεων του Συντάγματος και των σχετικών νόμων. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική μεθόδευση, θέτοντας εν αμφιβόλω την ενδεχόμενη προσπάθεια συγκάλυψης.

Ο Παύλος Μαρινάκης αντέτεινε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης αποκαλύπτει «σε όλο της το μεγαλείο την υποκρισία» και, όπως δήλωσε, διαλύει κάθε επιχείρημα περί συγκάλυψης που έχει ακουστεί κατά της κυβέρνησης. Για τον ίδιο, η απόφαση Τριαντόπουλου αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της κυβέρνησης στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην αποδοχή της δικαστικής διερεύνησης.

Η πρόταση του κ. Τριαντόπουλου αναμένεται να συζητηθεί στην προανακριτική επιτροπή την Πέμπτη, με την πολιτική αντιπαράθεση να εντείνεται γύρω από τις ενέργειες της κυβέρνησης και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Related posts

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Ζητάει την παραίτηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

Magdas News

«Βροχή» τα likes στις φωτογραφίες της Μαρέβας με την Τζιλ Μπάιντεν στο Παρίσι

Magdas News

Mιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Καταπολεμώντας το οργανωμένο έγκλημα θωρακίζουμε τη δημοκρατία μας”

Magdas News