magdasnews.gr
People & Politics

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: “Η φύση διαμαρτύρεται” – Το μήνυμα για τις πυρκαγιές, την κλιματική αλλαγή και τους εμβολιασμούς

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μέσα στην αγωνία της πανδημίας τα μάτια των πιστών είναι στραμμένα στους Αγίους που έχουν χαρίσματα ιαμάτων

Αποκλειστική συνέντευξη στο MEGA παραχώρησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την Ίμβρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να γιορτάσει τα 60 χρόνια ιεροσύνης του.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στον Ανδρέα Ρομπόπουλο ο Πατριάρχης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για την κλιματική αλλαγή, τους εμβολιασμούς, τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του ως Πατριάρχης και για θέματα διαδοχής.

Ο Πατριάρχης ξενάγησε την κάμερα του MEGA στον τόπο του και ιδιαίτερα στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής για την κλιματική αλλαγή:

«Είναι μήνυμα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, γιατί τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης εξέπεμψε σήματα κινδύνου. Η φύσις μας εκδικείται. Η φύσις διαμαρτύρεται. Όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής μας συμπεριφοράς προς την φύση».

Σχετικές αναρτήσεις

Παναγιώτης Τριανταφύλλου: 7 + 1 πράγματα που δεν γνώριζες για τον “χάλκινο” Παραολυμπιονίκη

News Room A

Η κυρία Παναγιώτα από τις φωτιές της Εύβοιας στις καλύτερες φωτογραφίες του ΤΙΜΕ

News Room A

Αδιανόητη αποκάλυψη: Η άγνωστη απόπειρα ανατροπής της Μέρκελ το 2015 – Γιατί δεν την ήθελαν

Newsroom