24.3 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

ΠΑΣΟΚ σε κρίση: Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η αμφισβήτηση από τα στελέχη του

ΠΑΣΟΚ σε κρίση: Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η αμφισβήτηση από τα στελέχη του

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι η αμφισβήτηση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη εντείνεται, με μια ισχυρή ομάδα στελεχών να εκφράζει έντονο προβληματισμό για την πορεία του κόμματος. Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται η ομάδα του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να πιέσει για αλλαγές πριν από την προεκλογική περίοδο.

Η συνεχής πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών του κόμματος έχει σημάνει συναγερμό στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, με αρκετούς να εκτιμούν πως το κόμμα κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Στελέχη που στο παρελθόν είχαν στηρίξει άλλους υποψηφίους, όπως ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου, φέρονται να έχουν έντονες επιφυλάξεις για την ηγεσία Ανδρουλάκη.

Παρότι ο Χάρης Δούκας εμφανίζεται ως ο βασικός επικριτής του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ξεκάθαρο ότι και άλλα ηχηρά ονόματα εκφράζουν δυσαρέσκεια. Οι υποστηρικτές τους θεωρούν ότι ο Ανδρουλάκης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που του δόθηκαν: μία μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και μία μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε κινήσεις αναδιοργάνωσης, όπως οι αλλαγές στους τομεάρχες, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δική του επιρροή. Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι η αμφισβήτηση τον ενισχύει, καθώς ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της κομματικής βάσης.

Ωστόσο, η κλιμάκωση της έντασης είναι εμφανής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Κατερίνας Μπατζελή, η οποία στήριξε τον Χάρη Δούκα στις εσωκομματικές εκλογές και βρέθηκε στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη λόγω δημόσιων δηλώσεών της. Η παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομάδας Δούκα, που κατηγορεί την ηγεσία για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Με την αμφισβήτηση να κλιμακώνεται, το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να ανατρέψει το κλίμα ή αν θα βρεθεί αντιμέτωπος με εσωκομματικές αναταράξεις που θα θέσουν σε δοκιμασία την ηγεσία του.

Related posts

Ο Μπαρτζώκας βρήκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

Magdas News

Δήμαρχος Κασσάνδρας: Έχω δεχθεί απειλές «να προσέχω για ατυχήματα που μπορεί να μου συμβούν»

Magdas News

Ο Αταμάν δεν μασάει: «Ο Παναθηναϊκός πάει για την κορυφή!»

Magdas News