magdasnews.gr
Ταξίδια

Οι καλύτεροι προορισμοί για ένα αξέχαστο Πάσχα εντός και εκτός Αθήνας

Άνοιξη στην Ελλάδα σημαίνει Πάσχα. Τα τοπικά έθιμα και οι γεύσεις που είναι συνυφασμένες με τη γιορτή του Πάσχα, προσθέτουν έξτρα χρώμα στο ανοιξιάτικο τοπίο.

Αν ανυπομονείς για τις πασχαλινές διακοπές, αλλά δεν έχεις αποφασίσει τον προορισμό σου, επίτρεψέ μου να σε βοηθήσω. Παρακάτω θα βρεις τους ιδανικούς, πασχαλινούς προορισμούς στην Ελλάδα αν θέλεις να ταξιδέψεις, αλλά και προτάσεις για Πάσχα στο «μεγάλο χωριό» της Αθήνας. 

Πάσχα στην Αίγινα

Αν ψάχνεις για έναν κοντινό στην Αθήνα προορισμό, η Αίγινα είναι η ιδανική επιλογή. Tην Μεγάλη Παρασκευή, θα δεις τους τρεις επιταφίους της πόλης να συναντώνται μπροστά από το Δημαρχείο μετά την περιφορά τους και πριν επιστρέψουν και πάλι στις ενορίες τους. Η μέρα της Ανάστασης, γιορτάζεται φαντασμαγορικά στις εκκλησίες και τα Μοναστήρια του νησιού, με κροτίδες και καμπάνες να χτυπούν. Οι επιλογές για να απολαύσεις το Μυστήριο είναι πολλές: Άγιος Νικόλαος ή Παναγίτσα στην πόλη, μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, μονή της Αγίας Αικατερίνης, μονή Αγίου Χριστοφόρου, Μονή της Παναγιάς της Χρυσολεόντισσας, Πέρδικα κ.α.

Σπέτσες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spetses Island (@spetsesisland)

 

Άνοιξη στην Ελλάδα σημαίνει Πάσχα. Τα τοπικά έθιμα και οι γεύσεις που είναι συνυφασμένες με τη γιορτή του Πάσχα, προσθέτουν έξτρα χρώμα στο ανοιξιάτικο τοπίο. Αν ανυπομονείς για τις πασχαλινές διακοπές, αλλά δεν έχεις αποφασίσει τον προορισμό σου, επίτρεψέ μου να σε βοηθήσω. Παρακάτω θα βρεις τους ιδανικούς, πασχαλινούς προορισμούς στην Ελλάδα αν θέλεις να ταξιδέψεις, αλλά και προτάσεις για Πάσχα στο «μεγάλο χωριό» της Αθήνας. 

Πάσχα στην Άνδρο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andros Secrets (@andros_secrets)

Κατάνυξη, γιορτινή ατμόσφαιρα και ανοιξιάτικα αρώματα φύσης. Η αρχοντική Άνδρος, θα σου χαρίσει αξέχαστες πασχαλινές διακοπές. Από τις εκδηλώσεις στο νησί, δεν λείπει ο εύθυμος τόνος, με εντυπωσιακά βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης, αλλά και πολλά τοπικά έθιμα μετά την Ανάσταση. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στη Χώρα, στο Γαύριο, στο Μπατσί, στο Κόρθι και σε όλα τα χωριά, γίνεται η περιφορά των επιταφίων, μέσα σε κλίμα κατάνυξης. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται στη Χώρα η Γιορτή Λεμονιού, στην οποία μπορεί κανείς να γευτεί διάφορα γλυκά και ποτά με βάση το λεμόνι. Το βράδυ του Σαββάτου, η Ανάσταση στις ενορίες είναι εντυπωσιακή με αμέτρητα βεγγαλικά και κροτίδες.

Σύρος

Πάσχα στο πιο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων για ένα πραγματικά μοναδικό Πάσχα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο όπου ορθόδοξοι και καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα μαζί. Τη Μεγάλη Παρασκευή γίνεται η περιφορά των ορθόδοξων επιταφίων από τους ναούς του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Οι επιτάφιοι συναντιούνται στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από το Δημαρχείο. Το βράδυ της Ανάστασης θα εντυπωσιαστείς αν παρακολουθήσεις τη λειτουργία στο ναό του Σαν Τζώρτζη ή στην κορυφή του λόφου Δήλι, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως. Από εκεί θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις από ψηλά τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από τους λόφους της Ερμούπολης.

Πάσχα στην Πάτμο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patmos island (@patmosisland)

Αν δεν έχεις επισκεφθεί το νησί της Αποκάλυψης, το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία για να το κανονίσεις. Η τελετουργία, τα έθιμα, η τελετή του Νιπτήρος και η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου είναι μόλις μερικοί από τους λόγους για να περάσεις εδώ τις πασχαλινές σου διακοπές, σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης που αποπνέει όλο το τυπικό και τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κέρκυρα

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι ένα σύνθετο μίγμα από Ενετικές και Ορθόδοξες θρησκευτικές παραδόσεις με επιρροές από τα βενετικά πρότυπα και τα τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Τη Μεγάλη Πέμπτη στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό «Duomo», γίνεται αναπαράσταση της νίψεως των ποδιών των Αποστόλων από τον Ιησού. Τη Μεγάλη Παρασκευή από το μεσημέρι ξεκινά η περιφορά των επιταφίων στα καντούνια και τις πλατείες της πόλης και διαρκεί μέχρι να ξεκινήσει η περιφορά του Επιταφίου της Μητροπόλεως. Οι επιτάφιοι είναι 33, όσα και τα χρόνια του Χριστού. Νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 6.00 πμ, στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων, αναβιώνει το έθιμο του σεισμού που προκαλείται με θόρυβο και κούνημα όλων των εικόνων και καντηλιών του ναού. Οι πιστοί χτυπούν τα στασίδια προκειμένου να προκαλέσουν τεχνητό σεισμό και να αναπαραστήσουν το σεισμό που ακολούθησε την Ανάσταση του Ιησού.

Πάσχα στη Μονεμβασιά

Ή Μονεμβάσια για τους ντόπιους. Το Πάσχα στην καστροπολιτεία του Ρίτσου, έχει παραμυθένια ατμόσφαιρα, ενώ εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μη χάσεις την περιφορά του Επιταφίου στα πλακόστρωτα σοκάκια του κάστρου. Ανάσταση στην εκκλησία του Ελκόμενου και την επόμενη επιστροφή στο ίδιο σημείο, για το παραδοσιακό κάψιμο του Ιούδα. Ενός ανθρώπινου ομοιώματος από ξύλα και άχυρα, μέσα στο οποίο υπάρχουν εκρηκτικά.

Λεωνίδιο

«Απόκριες στην Πάτρα, και Πάσχα μόνο στο Λεωνίδιο» είχε πει ο Δημήτρης Ψαθάς και σίγουρα κάτι ήξερε! Το Μεγάλο Σάββατο, εδώ, όλες οι ενορίες συναντώνται στο κέντρο της πόλης όπου συναγωνίζονται για τον καλύτερο επιτάφιο. Την ώρα της Ανάστασης η γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, μετατρέπεται σ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός. Βαρελότα, κανούλια από τη μία και εκατοντάδες πολύχρωμα αερόστατα να φωτίζουν τον ουρανό, από την άλλη. Ένα υπέροχο θέαμα που αξίζει να παρακολουθήσεις. Αν δεν έχεις αποφασίσει πού να κάνεις φέτος Πάσχα, το Λεωνίδιο δεν θα σε απογοητεύσει.

Πάσχα στην Αθήνα

Τουρίστας στην πόλη σου; Και γιατί όχι; Αν σχεδιάζεις να κάνεις Πάσχα στο μεγάλο χωριό της Αθήνας, οι επιλογές σου δεν είναι λίγες. Σούνιο, Ραφήνα για θάλασσα. Λίμνη Μπελέτσι, Πάρνηθα και Τατόι για μια κλασική μονοήμερη εκδρομή. Για τους πιο urban τύπους, μια βόλτα στο κέντρο της πόλης είναι επίσης πάτα μια καλή ιδέα. Από την  Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο. Από την Πλάκα, στην Ακρόπολη, τα Αναφιώτικα, το Θησείο και το Μοναστηράκι. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου, με μια ανοιξιάτικη βόλτα στην καρδιά της Αθήνας.

Οινοτουρισμός και αγροτουρισμός κοντά στην Αθήνα

Το οινοποιείο στην Ανάβυσσο είναι η έδρα της εταιρίας και αποτελεί το κέντρο εμφιάλωσης και αποθήκευσης όλων των οίνων της Στροφιλιάς. Είναι διακοσμημένο εσωτερικά και εξωτερικά με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, ενώ θα δοκιμάσεις τα κρασιά τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής επισκεπτών και οι ειδικοί θα σε μυήσουν στα μυστικά του wine pairing.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Avantis Estate (@avantisestate)

Το πιο γνωστό, ευβοϊκό οινοποιείο, υποδέχεται οινόφιλους που θέλουν να χαλαρώσουν στον ειδικά διαμορφωμένο κήπο πλάι στον αμπελώνα του Sauvignon Blanc που φυτεύτηκε το 1990. Θα σε ξεναγήσουν στο κελάρι των βαρελιών τους και θα συνδυάσεις τα κρασιά τους με ποικιλία τυριών ή αλλαντικών. Μπορείς να ολοκληρώσεις την ξενάγησή σου με μια επίσκεψη στο Δωμάτιο Ομορφιάς και να κάνεις μια Σταφυλοθεραπεία, από τα καλλυντικά του δικού τους αμπελώνα που δημιουργήθηκαν το 2009. Κρασί και ευεξία, τι καλύτερο!

  • Αγροτουρισμός στην ορεινή Αχαΐα

Σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα στην ορεινή Αχαΐα, μόλις 15 λεπτά από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού, βρίσκεται το Αγρόκτημα Φωκαέων. Μέσα σε έκταση 35 στρεμμάτων, στον οικισμό Κερνίτσα δημιουργήθηκε ένα αγρόκτημα, με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και την παράδοση. ​Μέσα σε φύση από πλατάνια, βελανιδιές και τρεχούμενα νερά. Ο απόλυτος προορισμός για επιστροφή στην φύση με την παρέα σου, την οικογένειά σου, ακόμα και με τους τετράποδους φίλους σου.

Σχετικές αναρτήσεις

Τρία ελληνικά Brands συναντώνται στο Belvedere Mykonos, αναδεικνύοντας την υψηλή αισθητική

Newsroom E

Δείτε τα 10 πιο όμορφα χωριά στον κόσμο

News Room A

Οδοιπορικό στα εμβληματικά γεφύρια του Ζαγορίου (video)

News Room A