magdasnews.gr
People & Politics

Πανελλήνιες 2022: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων! Πώς τα κατάφεραν και ποιο μήνυμα στέλνουν στους επόμενους υποψήφιους

Πανελλήνιες 2022: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων! Πώς τα κατάφεραν και ποιο μήνυμα στέλνουν στους επόμενους υποψήφιους

Μέσα από τις πρώτες τους δηλώσεις στέλνουν το μήνυμά τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μιλούν για τη δική τους προσπάθεια. 

Η Τέα Καψάλη από τα Ιωάννινα

Η Τέα Καψάλη είναι η πρώτη των πρώτων μαθήτρια στις φετινές Πανελλήνιες μεταξύ των λυκείων στα Ιωάννινα, καθώς συγκέντρωσε 19.520 μόρια και ετοιμάζεται για τη Νομική Αθηνών.

Η μαθήτρια από τα Ιωάννινα, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νιώθει απερίγραπτη χαρά και δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη της επιτυχία στις φετινές Πανελλήνιες, γιατί θα «πιάσει» τον στόχο της στη Νομική Αθηνών. Η Τέα θεωρεί πως η βάση για την επιτυχία της μπήκε στη Β’ Λυκείου ενώ στη συνέχεια το μεθοδικό διάβασμα στην Γ’ τάξη του Λυκείου της έδωσε την υψηλή βαθμολογία. Μάλιστα κατά τη συζήτηση που είχαμε, μας ανέφερε ότι δεν στερήθηκε κάτι, δεν ήταν κουραστικό το διάβασμα τη Β Λυκείου γιατί υπήρχε το υπόβαθρο.

«Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, που ήταν πάντα εκεί όταν το χρειαζόμουν», συμπληρώνει χαρακτηριστικά. Τη χαρά της επιτυχίας της μοιράζεται με την οικογένειά της και τον φιλόλογο πατέρα της, ο οποίος την καθοδηγούσε στο διάβασμα της.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ένα 10% στην Ήπειρο έχει συγκεντρώσει βαθμολογία άνω του 18.

Η Αθανασία Φλώρου από την Κοζάνη

Η Αθανασία Φλώρου, μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης, συγκεντρώνει 18.900 μόρια χωρίς συντελεστές (19.095 με συντελεστές) και είναι η πρώτη των πρώτων στην Κοζάνη.

«Αισθάνομαι ότι δικαιώθηκε η προσπάθεια μου και ότι ανταμείβονται οι κόποι μου. Το κοινότυπο που λένε όλοι ότι η επιτυχία έρχεται μετά από συστηματικό διάβασμα και μεθοδική προσπάθεια, επαληθεύεται και στη δική μου περίπτωση», δηλώνει στο kozanimedia.gr η μαθήτρια από την Κοζάνη για την επιτυχία της στις Πανελλήνιες φέτος.

Η ίδια δηλώνει ότι θέλει να εισαχθεί στο Οικονομικό της ΣΣΑΣ. «Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν με τον τρόπο του ο καθένας για να τα καταφέρω και εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και να μην εγκαταλείπουν τους στόχους τους, οποίες δυσκολίες κι αν προκύψουν», συμπληρώνει και στέλνει το δικό της μήνυμα για όσους δεν πέρασαν σε κάποιο πανεπιστήμιο.

«Θέλω να τονίσω σε όσους τα κατάφεραν ότι έχουν μπροστά τους μια νέα αρχή και σε όσους δεν τα κατάφεραν τόσο καλά, ότι δεν τελείωσε τίποτα. Οι ζωή είναι γεμάτη από ευκαιρίες αρκεί να υπάρχει θέλησή. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα τον στόχο μου και εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους καλά αποτελέσματα».

Οι πρώτοι των πρώτων στην Ηλεία

Σύμφωνα με το athensvoice.gr, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Πύργου, με 19.325 μόρια είναι ο μαθητής που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην Ηλεία. Ακολουθούν η Μαρία – Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Πύργου, με 19,300 μόρια, και ο Παναγιώτης – Ελευθέριος Τσίρμπας, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Πύργου, με 19,225 μόρια.

Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη στη Ρόδο

Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη είναι η πρώτη των πρώτων στη Ρόδο, συγκεντρώνοντας  19.625 μόρια, βαθμολογία που της δίνει υψηλότατη θέση στην Ιατρική Σχολή. Η μαθήτρια του Λυκείου Αφάντου κατάφερε να επιτύχει τις εξής βαθμολογίες: Χημεία 20, Φυσική 20 Βιολογία 19,8 και έκθεση 18,6!

«Η φετινή χρονιά απαιτούσε επίπονη προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα τους!», δήλωσε η μαθήτρια στη rodiaki.gr.

Ο Κουρός Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί στη Μυτιλήνη

Ο Κουρός Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης και πρόσφυγας από το Ιράν αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις με μέσο όρο 18,25.

Ο Κουρός έφτασε στη Μυτιλήνη τρία χρόνια πριν μέσα σε μία βάρκα μαζί με τους γονείς του και παρά τις δυσκολίες μπόρεσε και πέρασε όλα τα εμπόδια που του παρουσιάστηκαν βγαίνοντας δεύτερος στη θετική κατεύθυνση στο σχολείο του.

Συγκεκριμένα, έγραψε 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην Έκθεση.

Οι πρώτοι των πρώτων στα Χανιά

Η Όλγα Τσιβουράκη δικαιωματικά κατατάσσεται ανάμεσα στους αριστεύσαντες αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 18.905 μόρια. Όπως ανέφερε η ίδια «Θέλω να περάσω ψυχολογία και συγκεκριμένα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είναι η πρώτη μου επιλογή. Ήταν μια χρόνια με πολύ κούραση, πίεση και κλάμα. Βέβαια δεν πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου ώστε να μην αντέχω άλλο. Για παράδειγμα τα βράδια δεν διάβαζα. Εννοείται πως έβγαινα κανονικά τις εξόδους μου. Άλλωστε αυτό μου έδινε κίνητρο, γέμιζα τις μπαταρίες μου και συνέχιζα»

Ολυμπία Ανδρεαδάκη (18.500 μόρια)

Πλώρη για την Ιατρική σχολή βάζει και η Ολυμπία Ανδρεαδάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.500 μόρια. Όπως δήλωσε η ίδια «Η ιατρική Αθηνών αποτελεί για εμένα πρώτη επιλογή. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα πιεστική. Ειδικά οι 3 τελευταίοι μήνες. Δεν το έβαλα όμως κάτω. Διατήρησα την προσήλωση μου. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έβγαινα τουλάχιστον τα Σάββατα, αλλά προς το τέλος ήταν πιο δύσκολο. Άλλωστε οι έξοδοι είναι απαραίτητοι για την ψυχικοί αποφόρτιση».

Γιώργος Φιωτοδημητράκης (18.176 μόρια)

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δηλώνει ο Γιώργος Φιωτοδημητράκης, ο οποίος με 18.176 μόρια έχει την δυνατότητα να επιλέξει τις σπουδές ως Μηχανολόγος Μηχανικός, σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει αν θα προτιμήσει το «κλεινόν άστυ» ή την «νύμφη του Θερμαικού». «Απέδωσαν οι κόποι και το διάβασμα», μας είπε, ενώ δεν στερήθηκε τις βόλτες με τους φίλους του και το αγαπημένο του ποδόσφαιρο, καθώς το  «μυστικό» του ήταν σωστό διάβασμα με σωστή διαχείριση του χρόνου

Μάριος Μπούλακας (18.175 μόρια)

Ο Μάριος Μπούλακας κατάφερε να συγκεντρώσει 18.175 μόρια και θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα σπουδάζοντας μηχανολόγος μηχανικός χωρίς να στερηθεί κάτι. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Διάβαζα αλλά έβγαινα κιόλας παράλληλα. Τουλάχιστον δυο με τρεις φορές την εβδομάδα»

Ελένη Κοκκίνου (18.150 μόρια)

Η Ελένη Κόκκινου κατάφερε να συγκεντρώσει 18.150 μόρια και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το όνειρο της σπουδάζοντας Ιατρική. Όπως δήλωσε η ίδια «Θέλω να περάσω ιατρική και ιδανικά στη Θεσσαλονίκη. Για εμένα είναι η πρώτη μου επιλογή. Διάβαζα όλο τη χρονιά αλλά προσπαθούσα να διατηρώ ισορροπίες. Φυσικά και έβγαινα τις βόλτες μου αλλά κυρίως τα σαββατοκύριακα».

Στέλιος Πετράκης (17.500 μόρια)

Ο Στέλιος Πετράκης που κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 17.500 μόρια από τη θετική κατεύθυνση, δεν έχει καταλήξει ακόμα σε ποια σχολή θα πάει. Ο Στέλιος ανέφερε ότι «Διάβαζα αλλά όχι και πάρα πολύ. Στην αρχή έβγαινα αλλά προς το τέλος όχι και τόσο πολύ. Δεν ξέρω ακόμα σίγουρα ποια σχολή θα βάλω, θα δούμε. Θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμα».

Με πληροφορίες από kozanimedia.gr, patrisnews.gr, flashnews.gr, rodiaki.gr, athensvoice.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η ΠΟΕΔΗΝ θα κινηθεί νομικά για τον “φυσιολογικό ορό” που επικαλείται ο Παντελής Θαλασσινός

News Room A

Γενέθλια για τη Σοφία Μητσοτάκη: Η τρυφερή ανάρτηση του Πρωθυπουργού

News Room A

Το διπλό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα

News Room A