magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών από τον Λευτέρη Παπανικολάου (video)

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών από το Λευτέρη Παπανικολάου (video)

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών από το Λευτέρη Παπανικολάου. Εδώ θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για τη διαδικασία της μεταμόσχευσης, αλλά και όσα θα χρειαστείτε για τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών, τα κενά μέρη του κρανίου εμπλουτίζονται με φυσική τρίχα, μέσω της τοποθέτησης μοσχευμάτων. Η φυσική τρίχα που χρησιμοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή. Σε αντίθεση με το πάνω μέρος του κρανίου που παρουσιάζεται το φαινόμενο της αλωπεκίας, οι περιοχές που βρίσκονται στα πλαϊνά του κεφαλιού δεν επηρεάζονται αρνητικά από τα ανδρογόνα και δεν αποδυναμώνονται.

Η διάγνωση ξεκινά από τον Δρ. Λευτέρη Παπανικολάου, με ένα ολοκληρωμένο ιατρικό ιστορικό και αιματολογικές ή ορμονολογικές εξετάσεις, εάν χρειαστεί. Ακολουθεί η δοκιμασία έλξης, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βιοψία.

Στην επόμενη διαγνωστική φάση χρησιμοποιούνται εξελιγμένες κάμερες και μεγεθυντικούς φακούς σε συνεργασία με εξειδικευμένο λογισμικό (application) πρόγραμμα για τη μέτρηση της πυκνότητας, ποιότητας, αναγενών και τελογενών τριχών στη δότρια ή λήπτρια περιοχή.

Λευτέρης Παπανικολάου
Λευτέρης Παπανικολάου

Συμβουλές για όσους θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών:

Φαίνεται τελικά πως η αλωπεκία ως πάθηση έχει πολλές κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις με δισεκατομμύρια ανθρώπων να πάσχουν ανά τον κόσμο. Είναι όντως για πολλούς άντρες αλλά και γυναίκες μείζον πρόβλημα που επηρεάζει την κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική ζωή και συνεπώς απαιτεί πολύ προσεκτική επιστημονική αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση.

Για όσους αποφασίσουν να κάνουν μια ή περισσότερες προσπάθειες αποκατάστασης της τριχοφυΐας τους, θα πρέπει να καταλάβουν τα παρακάτω σημαντικά σημεία, τα οποία έχουν αποδειχθεί “κλειδιά” για την τελική επιτυχημένη συνολική αντιμετώπιση:

  1. Αλλαγή τρόπου ζωής με άθληση και σωστή διατροφή με αρκετές αντιοξειδωτικές τροφές.
  2. Ρύθμιση και έλεγχος της υγείας σας για να διαπιστωθεί πιθανή έλλειψη σιδήρου, φεριτίνης, Β12, φολλικού οξέος, τα οποία θα μπορούσαν να εντείνουν την τριχόπτωση χωρίς να ευθύνεται η αλωπεκία.
  3. Κατανόηση της αιτίας της τριχόπτωσης.
  4. Κατανόηση των εξατομικευμένων δυνατοτήτων σας, που αφορούν τη δική σας δότρια περιοχή.
  5. Κατανόηση κάποιων μαθηματικών προσεγγίσεων, που έχουν να κάνουν με την έκταση του προβλήματος της αλωπεκίας σε σχέση με τα τετραγωνικά εκατοστά και του ποσοστού αφαίρεσης συνολικά από την υγιή δότρια περιοχή.
  6. Κατανόηση της αβλαβούς μεθόδου.
  7. Κατανόηση της εξέλιξης του προβλήματος και της απώλειας τριχών μέσα στα επόμενα χρόνια.
  8. Τις προσδοκίες σας, τις οποίες οφείλουμε να κατανοήσουμε εμείς ως κλινική, με την επιστημονική μας κατάρτηση και ανθρώπινη προσέγγιση. Καλούμαστε, συνυπολογίζοντας όλες τις προαναφερθείσες παραμέτρους, να δεσμευτούμε απέναντι σας, ότι θα σας εξασφαλίσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τόσο διαφορετικό για τον καθένα…

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών:

Από το πρώτο ραντεβού εξέτασης έως την επέμβαση:

1η ΦΑΣΗ
Συνάντηση με τον εξειδικευμένο ιατρό για μια δωρεάν διάγνωση καθώς και επεξήγηση της διαδικασίας. Είναι βασικό να κατανοήσει ο ασθενής το προτεινόμενο πλάνο και να πάρει μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης με σχεδιασμό και κατανομή των μοσχευμάτων στην πάσχουσα περιοχή. Βάσει των παραπάνω, στο τέλος της συζήτησης προκύπτει το διαφορετικό κατά περίπτωση κόστος της επέμβασης και γνωστοποιείται στον ασθενή χωρίς περαιτέρω εκπλήξεις.

2η ΦΑΣΗ
Ο ασθενής κλείνει μια ημερομηνία για το περιστατικό, καταβάλλοντας κάποια προκαταβολή. Όλες οι προεπεμβατικές και μετεπεμβατικές οδηγίες αποστέλλονται με email.

3η ΦΑΣΗ
Ημέρα της ιατρικής επέμβασης επανόρθωσης τριχοφυΐας του ασθενούς.
Θα γίνει η απαραίτητη συμπλήρωση εντύπων, όπως η συναίνεση και το ιατρικό ιστορικό. Ακολουθεί η φωτογράφηση «πριν», με απόκρυψη των χαρακτηριστικών του ασθενούς. Αντίγραφα όλων των παραπάνω δίδονται στο τέλος του περιστατικού. Αφού γίνει η προετοιμασία με το κούρεμα, τα φάρμακα και τον ειδικό ρουχισμό εισερχόμαστε στο κυρίως κομμάτι της επέμβασης.

Η επόμενη μέρα αμέσως μετά την εμφύτευση:

Κατά μέσο όρο 3 με 4 φορές αν και έχει συμβεί κάποιοι να κάνουν έως και 7 συνεδρίες, αλλά με μικρότερες εξαγωγές μοσχευμάτων κάθε φορά, μπορεί να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Αναλόγως λοιπόν με την αρχική πυκνότητα, το μέγεθος της δότριας, τον τρόπο εξαγωγής (ακούρευτο, ζώνη ή κουρεμένο) και τα μοσχεύματα που εξάγονται κάθε φορά, μια δότρια με κανονική πυκνότητα μπορεί να δώσει life time /συνολικά από 4.000 έως 6.000 μοσχεύματα περίπου. Δηλαδή κατά προσέγγιση το 50% του συνολικού αριθμού μοσχευμάτων που έχει μια δότρια.

Μια εβδομάδα αμέσως μετά την εμφύτευση:

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταμόσχευση μαλλιών είναι από τις λίγες επεμβάσεις που έχουν μόνιμο αποτέλεσμα, λόγω του ότι τα τριχοθυλάκια απλά αλλάζουν περιοχή φύτρωσης και όχι το DNA τους. Συνεπώς δεν θα επιδέχονται επδράσεις από την υπερέκκριση της DHT ορμόνης στη νέα περιοχή φύτρωσης.

Ακολουθήστε την LP-CLINIC:

lp-clinic.gr

Facebook: LP CLINIC

Youtube: LP CLINIC

Instagram: LPClinicngr

Σχετικές αναρτήσεις

8 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τρίβετε τα μάτια σας

News Room M

Βιταμίνη D: Οι τροφές για να φτάσετε την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη

News Room A

Καθηγητής Ζαούτης: «Τα αυτοάνοσα δεν εμφανίζονται αφού περάσουν χρόνια από τον εμβολιασμό»

News Room A