23.5 C
Athens
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλγα Γεροβασίλη: “Τι σώμα θέλουμε να είναι η ΕΛ.ΑΣ; Προστασίας ή εκφοβισμού του πολίτη;”

 Δείτε την συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο pagenews.gr και στο Δημήτρη Τάκη

Το βίντεο της συνέντευξης εδώ:

 

Η κυβέρνηση ΝΔ προσπαθεί να εκτονώσει τη δική της απελπισία με τη σύσταση προανακριτικής για τα περσινά ξινά σταφύλια Καλογρίτσα

Η κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απελπισία. Είναι γνωστό από καιρό ότι προετοίμαζε το φάκελο Καλογρίτσα -περσινά ξινά σταφύλια- ως αντιπερισπασμό όταν θα ζοριστεί.  Και τώρα ζορίζεται και κάνει μία ακόμη κίνηση αντιπερισπασμού φέρνοντας τη δικογραφία στη βουλή με φόντο την Ικαρία, την αδυναμία ανταπόκρισης στην πανδημία, την οικονομία να καταρρέει, την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία. Ούτε μας εκπλήσσει ούτε μας ανησυχεί. Από την πλευρά μας δε θέλουμε να μένει τίποτα ανεξιχνίαστο. Όλα στο φως! Γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη εκείνη την περίοδο και δεν έχουμε τον παραμικρό λόγο ανησυχίας. Θέλουμε να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Θα συνεδριάσουν φυσικά πρώτα τα όργανά μας και μετά θα κοινοποιηθεί επισήμως η  στάση μας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Επι ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική ηγεσία έδινε ισχυρό μήνυμα προς μερικούς θερμόαιμους να κινούνται εντός πλαισίου

Στη δική μου περίοδο ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, υπήρχαν κάποια λίγα περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πλευρά μου και από τους ανώτατους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Τι σημαίνει αυτό; Όπου εντοπίζονταν περιστατικά άσκησης υπέρμετρης βίας, όπου παραβιαζόταν το πρωτόκολλο πρακτικών του σώματος, δικαιώματα και νομοθεσίες πραγματοποιούνταν άμεσα ΕΔΕ που κατέληγαν σε αποτέλεσμα, επιβάλλονταν ποινές ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις διαθεσιμότητας. Η στάση της πολιτικής ηγεσίας έδινε δυνατό σήμα προς μερικούς θερμόαιμους να κινούνται εντός πλαισίων.

Επί κυβέρνησης ΝΔ επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είναι να «λυθούν χέρια» και να κλιμακωθεί η άσκηση υπέρμετρης βίας

Από την ώρα που εξελέγη κυβέρνηση η ΝΔ εκπρόσωποι αστυνομικών δήλωναν δημοσίως ότι «τους λύθηκαν τα χέρια»! Σήμερα πλέον η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί τι ακριβώς εννοούσαν με αυτό.

- Advertisement -

Επί των ημερών μας ουδέποτε ασκήθηκε τέτοιου είδους βία σε τέτοια έκταση και με τέτοια ένταση, σαν την χωρίς όρια καταγεγραμμένη βία την οποία εδώ και ένα πάνω χρόνο βλέπει το πανελλήνιο. Τα περιστατικά είναι πολλαπλά, συνειδητά, με εντολές και  κλιμακούμενα, με πρώτο δείγμα γραφής την εισβολή σε κινηματογράφο τον Οκτώβριο του ’19, ακολούθησε η εισβολή στην οικία Ινδαρέ και σωρεία καταγεγραμμένων πράξεων ανελέητης και ταπεινωτικής βίας.  Σημειωτέον: Δεν έχουμε δει ούτε μία τιμωρία δράστη για χρήση άκρατης βίας που εφτασε μέχρι το επεισόδιο της Νέας Σμύρνης μέχρι το όριο του βασανισμού.  Ο αστυνομικός που διέπραξε τον ξυλοδαρμό και όσοι συνάδελφοί του τον παρακολουθούσαν χωρίς να τον αποτρέψουν και ενδεχομένως και ο επικεφαλής της ομάδας που βρέθηκε στη Ν. Σμύρνη, θα έπρεπε να έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μία κυβέρνηση οφείλει να απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας με πολιτικές και όχι με ακατάσχετες προσλήψεις ανεκπαίδευτων αστυνομικών

Το παράδοξο με την κυβέρνηση είναι ότι η απάντηση για κάθε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ελληνική κοινωνία είναι η υπέρμετρη αστυνόμευση. Μητσοτάκης- Χρυσοχοϊδης επιδίδονται σε συνεχείς προσλήψεις.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξήσαμε τον αριθμό των εισακτέων στις σχολές της Αστυνομίας αστυνομικών και αξιωματικών στο βαθμό  που επιτρεπόταν από τους περιορισμούς του Μνημονίου αναφορικά με την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων. Κάναμε σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης της ΕΛΑΣ σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Θυμίζω ότι ό,τι παραλαβή εξοπλισμού, οχημάτων κ.λπ. έγινε φέτος ήταν έργο της δικής μας διακυβέρνησης.

Σήμερα πάλι οι αστυνομικοί προσλαμβάνονται με πελατειακά κριτήρια και είναι νέα παιδιά, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς προσόντα να δρουν ανεξέλεγκτα φέροντες όπλα. Δε γνωρίζω τι εντολές έχουν πάρει από τους διοικούντες. Υπάρχουν όμως διαμαρτυρίες και από την πλευρά της αστυνομίας ότι κινδυνεύουν όταν δρουν στο πεδίο με ανεκπαίδευτους.

Το ζητούμενο είναι τι σώμα θέλουμε να είναι η ΕΛ.ΑΣ.: Προστασίας ή εκφοβισμού του πολίτη;

Το ζητούμενο για μας είναι τί είδους σώμα θέλουμε να είναι η ΕΛ.ΑΣ. Θέλουμε ένα σώμα προστασίας  ή εκφοβισμου των πολιτών;  Η αστυνομία έχει κάνει πολλά βήματα εκδημοκρατισμού και είναι προσβολή για το σώμα οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κρατά στα συρτάρια του Μαξίμου φακέλους πολιτών και πολιτικών φρονημάτων;

Θέλω τέλος να εγείρω ένα θέμα εξαιρετικά σοβαρό. Μία αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης. Αφορά την δημοσιοποίηση του ονόματος και της πολιτικής ταυτότητας του νέου που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη, κατόπιν οδηγιών από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή η συντονισμένη στρατηγική έντασης που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε νοητό όριο με αυτή την  παράνομη πράξη που ενορχηστρώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Γεννάται λοιπόν το πολύ σοβαρό ερώτημα για την λειτουργία ενός δημοκρατικού κράτους: Ο κ. Μητσοτάκης κρατά στα συρτάρια του Μαξίμου τους φακέλους των πολιτών και των πολιτικών τους φρονημάτων; Οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει. Οφείλουμε να ακυρώσουμε κάθε τέτοια προσπάθεια.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.