23.9 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλγα Γεροβασίλη: Δικαιοσύνη στην κοινωνία, την οικονομία και το κράτος ή Μητσοτάκης;

Στην εκπομπή “Ωρα Ελλάδος” στο OPEN με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη βρέθηκε καλεσμένη η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

Διαβάστε σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή ‘Αρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  στο Open, στην εκπομπή ‘Ώρα Ελλάδος’ και στους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη

Όταν η Νέα Δημοκρατία που χρεοκόπησε τη χώρα τολμά να μιλά για δημοσιονομικό εκτροχιασμό στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ /ΔΕΘ σημαίνει ότι κάτι κάνουμε πολύ καλά

Μόνο ως προκλητικό μπορώ να χαρακτηρίσω το γεγονός ότι τολμά η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που χρεοκόπησε τη χώρα  να απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο μόνο κόμμα στη νεότερη ελληνική ιστορία που παρέδωσε τη χώρα με γεμάτα ταμεία  χρησιμοποιώντας τη φράση «δημοσιονομικός εκτροχιασμός».

Οι έννοιες δικαιοσύνη στην κοινωνία και την οικονομία φέρνουν αλλεργία στη Νέα Δημοκρατία του «όποιος αντέξει, οι υπόλοιποι πεθαίνουν»

Μόνο ως κυνική πολιτική επιλογή μπορώ να εκλάβω την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει πορεία πλεύσης. Δεν πρόκειται για φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης. Πρόκειται για μοντέλο ακραίας νεοφιλελεύθερης λαίλαπας με ολοένα βαθύτερο αυταρχισμό, με στοιχεία ακροδεξιάς και προσφάτως εκπεφρασμένο κοινωνικό δαρβινισμό. Απέχουν συνειδητά από την πραγματική ζωή και λένε ανερυθρίαστα πλέον ότι θα επιβιώσουν οι ισχυρότεροι. Όποιος αντέξει, οι υπόλοιποι ας πεθάνουν.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη είναι η απάντηση στην αισχροκέρδεια, την εξαθλίωση των πολιτών και τον ευτελισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος

Το πρόγραμμα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη απαντά στο εξής δίλημμα: Οι κυβερνήσεις πρέπει απλά να συμπλέουν με το υπάρχον σύστημα ή να παρεμβαίνουν διαρθρωτικά;

Η πρώτη περίπτωση κινείται στη λογική «όποιος αντέξει», είτε αυτό λέγεται δημόσιο ταμείο, είτε λέγεται πολίτες και επιχειρήσεις. Διότι η πολιτική των βοηθημάτων που ακολουθείται από την κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ουσία διαιωνίζοντάς την. Ή πρέπει να παρέμβουμε διαρθρωτικά;  Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να κάνει το πολιτικό σύστημα της χώρας σήμερα, στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, της Νέας Δημοκρατίας εξαιρουμένης προφανώς.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αν υπάρχει μία πολιτική δύναμη στη χώρα σήμερα που είναι σε θέση να στηρίξει την κοινωνία, την οικονομία και το κράτος με δικαιοσύνη (όπως ήταν και ο τίτλος του ολιστικού προγράμματος που παρουσίασε ο Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ)  είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  που διαθέτει την πολιτική βούληση, την εμπειρία και τη γνώση (αλλά και την επίγνωση των σφαλμάτων του παρελθόντος).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  είναι η μόνη πολιτική δύναμη μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη δυστοπία -Η ανάγκη γίνεται ιστορία που θα γράψουν οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου

- Advertisement -

Υπάρχουν βεβαίως και προτάσεις του προοδευτικού χώρου όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ για διαρθρωτικές παρεμβάσεις.  Για παράδειγμα πλαφον στην τιμή της ενέργειας, αποσύνδεση της τιμής του ηλ. ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, τη μείωση του ΕΦΚ στα ευρωπαϊκά επίπεδα.  μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα κ.λπ. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις που μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση μέσα σε αυτό το δυσμενές και δυστοπικό περιβάλλον.

Έχουμε λοιπόν απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα του προοδευτικού χώρου για κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Η χώρα έχει προβλήματα. Ο λαός έχει προβλήματα. Στον εκφοβισμό  που επιχειρείται «Μητσοτάκης ή χάος» η απάντηση πρέπει να είναι μία προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, μέσα από τη λαϊκή εντολή.

 

Προφανώς και είναι παράνομη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη εκτός εάν ήταν πράκτορας, πράγμα για το οποίο οφείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει στοιχεία και να ενημερώσει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να επιδίδεται σε μεθοδεύσεις συγκάλυψης, αντί να επικαλείται καταστροφή πρόσφατων αρχείων και όχι παλαιότερων κ.λπ.  οφείλει να απαντήσει με στοιχεία και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν ο κ. Ανδρουλάκης αποτελεί εθνικό κίνδυνο. Αν ήταν πράκτορας. Οφείλει να ενημερώσει εάν ο κ. Κουκάκης ήταν εθνικός κίνδυνος. Εάν ο κ. Σπίρτζης παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ.

Διαβάσαμε επίσης ότι το μέλος της ΑΔΑΕ που έχει αναλάβει να διερευνήσει τα ερωτήματα 25 πολιτών και 6 πολιτικών έκανε ερώτημα κατά πόσον ο ίδιος παρακολουθείται. Αντιλαμβάνεστε σε τι καθεστώς λειτουργούμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.