Ο Νικόλαος Ντε Γκρες και η Χρυσή Βαρδινογιάννη ετοιμάζονται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους με έναν λαμπερό γάμο που θα τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Το ζευγάρι, που μοιράζεται μια μακροχρόνια σχεση γεμάτη αγάπη και αμοιβαίο σεβασμό, θα ανταλλάξει όωνιους όρκους στον ιστορικό ναόο του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα.
Η επιλογή του ναού δεν ήταν τυχαία. Ο Αγιος Νικόλαος Ραγκαβά, ένας από τους πιο γραφικούς βυζαντινούς ναούς της πρωτεύουσας, έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Έχει συνδεθεί με στιγμές-οροσημα, οπως η ήχηση της καμπάνας του για την απελευθέρωση της Αθήνας το 1833 και το 1944, σηματοδοτώντας το τέλος της κατοχής.
Το μυστήριο θα τελεστεί με λαμπρότητα από τρεις ιερείς και έναν επίσκοπο, σε μια τελετή που θα συνδυάζει τη λιτότητα με τη μεγαλοπρέπεια. Το ζευγάρι έχει επιλέξει ένα μίνιμαλ αισθητικό, με τονο στολισμό της εκκλησίας να περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο. Παράλληλα, εκκλησιαστική χορωδία θα πλαισιώσει τη λειτουργία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα βαθύας συγκίνησης.
Οι καλεσμένοι, λιγότεροι από εκατό, περιλαμβάνουν συγγενείς και φίλους του ζευγαριού, καθιστώντας την τελετή ιδιωτική, αλλά υψηλών προσκεκλημένων. Μεταξύ αυτών, αναμένεται η παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας της Δανίας και της Ισπανίας, λόγω των στενών δεσμών που διατηρεί ο γαμπρός.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, λόγω της παρουσίας προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ. Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις έξι το απόγευμα, με τη δεξίωση να παραμένει ένα καλοφυλαγμένο μυστικό, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των πιθανών χωρών είναι ο Ναυτικός Όμιλος.
Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, με όλους να ανυπομονούν για την ξεχωριστή αυτή μέρα, όπου ο Νικόλαος Ντε Γκρες και η Χρυσή Βαρδινογιάννη θα ενωθούν για πάντα με τα ιερά δεσμά του γάμου.
