magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Οι πολιτιστικές προτάσεις του Νοέμβρη που δεν πρέπει να χάσετε στην Αθήνα!

Οι πολιτιστικές προτάσεις του Νοέμβρη που δεν πρέπει να χάσετε στην Αθήνα!

Ο φετινός Νοέμβριος, που ήδη έχει μετρήσει τις 9 πρώτες ημέρες του, είναι γεμάτος πολιτιστικές προτάσεις κάθε είδους.

Αύριο Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, οι εκδόσεις ΙΑΝΟS σε συνεργασία-συνδιοργάνωση με τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζουν εξαιρετικό το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκης Αναμνήσεις ενός κοριτσιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την επομένη Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), θα πραγματοποιηθεί, στις 20:30, μεγάλη επετειακή συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία έχει τίτλο Το γελαστό παιδί. Η αφεντιά μου στο ρόλο του αφηγητή θα συνδέει τα τραγούδια με τρόπο … ραδιοφωνικό.

Σπουδαίες ερμηνεύτριες, σπουδαίοι ερμηνευτές θα σφραγίσουν με την προσωπική τους ερμηνεία ένα ανθολόγημα γνωστών και αγαπημένων πολιτικών τραγουδιών του αγαπημένου σε όλους Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, η Καλλιόπη Βέττα, η Ελένη Βουδουράκη, η Φωτεινή Δάρρα, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Άγγελος Θεοδωράκης, ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, η Μαρία Σπουλτάτου, ο Μπάμπης Τσέρτος και το Αθηναϊκό Οκτέτο φωνών. Του εξαμελούς μουσικού συνόλου που τους συνοδεύει προΐστανται ο Δημήτρης Παπαγγελίδης και η Μαριλίζα Παπαδούρη Παπαγγελίδη.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Τέλος, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 19:00, οι εκδόσεις Οδός Πανός και το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Ευάγγελου Λ. Κοκκόρη Λέανδρος Κοκκόρης – ένας μουσικός με sordina.

Ο Λέανδρος Κοκκόρης, πιανίστας, ακορντεονίστας, συνθέτης, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, μαέστρος, υπήρξε ένας σπουδαίος, ευαίσθητος και σεμνότατος μουσικός, ο οποίος έφυγε δυστυχώς πρόωρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Συντάγματος (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1) και όπως θα δείτε στην πρόσκληση που ακολουθεί θα είμαι ομοτράπεζος με σημαντικούς φίλους και συνοδοιπόρους στο σύμπαν της μουσικής.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η εμβληματική σαμπάνια Moët & Chandon γιορτάζει τη χαρά του να είμαστε πάλι μαζί!

News Room A

“Βγάλε τη μάσκα”: Η δυναμική μπαλάντα από το Νίκο Βολίκα που καθηλώνει (video)

News Room A

“Μεγάλες Ώρες” στο Θέατρο Δάσους την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Newsroom E