24.3 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Οι ηγέτες της Σουηδίας της Νορβηγίας και της Φινλανδίας δείπνησαν στο σπίτι της Δανής πρωθυπουργού

Οι ηγέτες της Σουηδίας της Νορβηγίας και της Φινλανδίας δείπνησαν στο σπίτι της Δανής πρωθυπουργού

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συναγερμό στη Δανία, με την πρωθυπουργό Μέτε Φρεντέρικσεν να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για να συζητήσει τις εξελίξεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι ηγέτες από τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, οι οποίοι συζήτησαν για τα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Η Φρεντέρικσεν, μέσω ανάρτησης στα social media, μοιράστηκε τη φωτογραφία ενός δείπνου που παρέθεσε στο σπίτι της για τους Σκανδιναβούς ηγέτες. Αν και το τραπέζι ήταν απλό, το μήνυμα που έστειλε ήταν σαφές. Η Δανή πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για ενδυνάμωση των σχέσεων και συνεργασίας στην περιοχή, ειδικά σε ό,τι αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, δεδομένης της ασταθούς παγκόσμιας κατάστασης.

Η Μέτε Φρεντέρικσεν υπογράμμισε πως πολλοί πολίτες, αλλά και οι ηγέτες των χωρών της Σκανδιναβίας, αισθάνονται ανασφαλείς εξαιτίας των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Δανία δεν είναι μόνη της και ότι έχει ισχυρούς συμμάχους με κοινές αξίες. Ειδικότερα, έκανε λόγο για τη σημασία των στενών συμμαχιών στην περιοχή της Σκανδιναβίας και στην Ευρώπη γενικότερα, για την ενίσχυση της ασφάλειας, αλλά και για τη συνεργασία σε οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Η πρωθυπουργός της Δανίας άφησε σαφείς αιχμές κατά του Αμερικανού προέδρου χωρίς να αναφερθεί άμεσα στο θέμα της Γροιλανδίας. Μάλιστα, με τη φράση “η Δανία δεν είναι μόνη της”, υπογράμμισε την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών. Επιπλέον, η ανάρτηση περιλάμβανε και την αναφορά στην επικείμενη επίσκεψή της στην Πολωνία, όπου θα συμμετάσχει στην 80ή επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας και διεθνούς συνεργασίας.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ να αγοράσει τη Γροιλανδία έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Δανία, και είναι σαφές ότι η ηγεσία της χώρας προσπαθεί να διαχειριστεί την ένταση, προτάσσοντας την ανάγκη για ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας και την προστασία των κοινών αξιών στην Ευρώπη.

Related posts

Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: “Το πόρισμα του Πολυτεχνείου θα δώσει την απάντηση για την έκρηξη”

Magdas News

Αλέξανδρος Αυλωνίτης:”Ο λαός θα μας κρίνει” – Τι είπε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Magdas News

Επικός Λαζόπουλος: Μιμήθηκε όλους τους αρχηγούς – Δείτε βίντεο

Magdas News