magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Οι ανατριχιαστικοί, γεμάτοι ένταση “Αθώοι” στοιχειώνουν τις Νύχτες Πρεμιέρας

Οι ανατριχιαστικοί, γεμάτοι ένταση "Αθώοι" στοιχειώνουν τις Νύχτες Πρεμιέρας

Η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Νορβηγού Έσκιλ Βογκτ έρχεται στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2021)

Για έναν σπανιότατο πια τρόπο σινεμά, ωφέλιμος είναι ο σεβασμός στα μυστικά του και η προσέλευση με τις λιγότερες δυνατές προσδοκίες που δημιουργεί η γνώση μιας υπόθεσης. Ας πούμε απλά ότι αυτή είναι μια ταινία παιδιών με κάποιες ειδικές δυνατότητες, ότι τολμά σκόπιμα να επαναλάβει τον τίτλο του ύψιστου έργου του Τζακ Κλέιτον από το 1961 και πως έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

Σύμφωνα με το cinemagazine.gr, από εκεί κι έπειτα εμπιστευθείτε απόλυτα την σκανδιναβική παγωνιά του δραματουργικού χειρουργείου που έχει στο μυαλό του ο Έσκιλ Βογκτ, και (συμ)βαδίστε πάνω στο λεπτό σχοινί που περπατά η παιδική ψυχή προτού αποφασίσει την ηθική της στάση. Σοβαρά υποβλητικό, κοινωνιολογικά παρατηρητικό και γωνιώδες στην ιδεολογία του, να ένα έργο που σου τινάζει τα σωθικά σαν μεγάλο horror και σε ξεβολεύει σαν εν γένει μεγάλο σινεμά. Επίτευγμα.

Η ταινία «Οι Αθώοι» θα προβληθεί στο τμήμα «Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ» του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Σχετικές αναρτήσεις

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου και τη Φιλαρμονική Αθηνών σε μια μοναδική συναυλία Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00

News Room A

V ή The Visitors: Η σειρά που δεν έχει τέλος και ακόμη και σήμερα την παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές

News Room M

Πέτρος Κλαμπάνης & Γιώργος Κοντραφούρης Κατερίνα Πολέμη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

News Room A