24.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Οδική ασφάλεια: 1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

  Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πιστεύει ότι είναι πιθανό ένα παιδί να τραυματιστεί κοντά στην περιοχή που άφησε το σχολείο. Για ορισμένους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου, ένα από τα πιο νευρικά σημεία της σχολικής ημέρας ξεκινά πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι: η πρωινή αποχώρηση. Βιαστικοί οδηγοί. Οχήματα σε λάθος σημείο. Παιδιά που προσπαθούν να περάσουν από το μαρσάρισμα των αυτοκινήτων και των λεωφορείων.

  Και πολλοί γονείς σε μια νέα εθνική δημοσκόπηση συμφωνούν ότι η σχολική κυκλοφορία μπορεί να είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των μαθητών, με πάνω από το ένα τρίτο να λένε ότι οι γονείς οδηγοί που υπερβαίνουν την ταχύτητα και δεν δίνουν προσοχή είναι μεγάλα προβλήματα στο σχολείο του παιδιού τους. Ένας στους τρεις γονείς φτάνει ακόμη και τόσο μακριά λέγοντας ότι όσοι παρακάμπτουν τους κανόνες κυκλοφορίας θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο στάθμευσης του σχολείου, σύμφωνα με την Εθνική Δημοσκόπηση του C.S. Mott Children’s Hospital για την Παιδική Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Michigan Health.

  “Πολλοί γονείς φοβούνται να επιστρέψουν στην καθημερινή ταλαιπωρία να πάνε τα παιδιά στο σχολείο και μια από τις σημαντικότερες ανησυχίες είναι ότι τα παιδιά περνούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και λεωφορείων”, δήλωσε η συν-διευθύντρια του Mott Poll, Sarah Clark, M.P.H. Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο με περισσότερο από το ένα τέταρτο πιστεύει ότι είναι πιθανό ότι ένα παιδί θα τραυματιστεί κοντά στην περιοχή αποβίβασης, σύμφωνα με την εθνική αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που βασίζεται σε 923 απαντήσεις από γονείς παιδιών ηλικίας 6 έως 12.

  Η οδήγηση στο σχολείο είναι συνηθισμένη για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Περισσότερες από τις μισές οικογένειες που ερωτήθηκαν λένε ότι τα παιδιά και οι έφηβοί τους ταξιδεύουν στο σχολείο με αυτοκίνητο σε σύγκριση με το λεωφορείο και μόνο ένα στα 10 παιδιά περπατά ή οδηγεί ποδήλατο ή σκούτερ στο σχολείο. Σχεδόν οι μισοί γονείς λένε επίσης ότι το παιδί τους περνάει από το χώρο παράδοσης ή παραλαβής του αυτοκινήτου όταν πηγαίνει προς ή από το σχολείο. Εκτός από την υπερβολική ταχύτητα και τους αποσπασμένους οδηγούς, άλλες σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια περιλαμβάνουν τη στάθμευση των γονέων σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση, η αποβίβαση σε λάθος τοποθεσία, τα παιδιά να μην μένουν στο πεζοδρόμιο και οι οδηγοί λεωφορείων να μην δίνουν προσοχή.

  “Τα περισσότερα σχολεία έχουν ένα σχέδιο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την ελαχιστοποίηση της ανάγκης για τα παιδιά να περπατούν μπροστά ή ανάμεσα σε αυτοκίνητα”, είπε ο Clark. “Όταν οι γονείς δεν ακολουθούν αυτούς τους κανόνες, αυτό διακόπτει τη ροή της κυκλοφορίας και μπορεί να σημαίνει ότι άλλοι γονείς πρέπει να αφήσουν ή να πάρουν το παιδί τους στη μέση του δρόμου. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη εάν οι γονείς αποσπαστούν από τηλέφωνα ή άρον άρον.” Σχεδόν όλοι οι γονείς λένε ότι οι σχολικοί υπάλληλοι πρέπει να αναλάβουν δράση όταν οι γονείς παραβαίνουν τους κανόνες κυκλοφορίας κοντά στο σχολείο. Τα δύο τρίτα των γονέων πιστεύουν ότι το σχολείο πρέπει να τοποθετήσει κώνους, πύλες ή άλλα εμπόδια για να κατευθύνει καλύτερα τη ροή της κυκλοφορίας, ενώ τρεις στους πέντε λένε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου πρέπει να δίνουν προειδοποιήσεις ή εισιτήρια σε γονείς που παραβιάζουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

  Ενώ οι περισσότεροι γονείς λένε ότι ο χώρος του σχολείου τους εποπτεύεται πάντα από έναν σχολικό υπάλληλο ή έναν υπεύθυνο ασφαλείας, λίγο πάνω από τα δύο τρίτα αξιολογούν το επίπεδο επίβλεψης ως καλό. “Οι γονείς στην έκθεσή μας θέλουν σε μεγάλο βαθμό οι σχολικοί υπάλληλοι να είναι πιο ενεργοί στην αντιμετώπιση προβλημάτων σχολικής κυκλοφορίας”, είπε ο Κλαρκ. Σημειώνει ότι τα παιδιά δημοτικού σχολείου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε τραυματισμούς που σχετίζονται με την κυκλοφορία, επειδή είναι λιγότερο ικανά να κρίνουν πότε είναι ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο.

  “Οι γονείς θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν ότι οι ίδιοι ακολουθούν με συνέπεια τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μπορούν επίσης να λάβουν μέτρα για να προετοιμάσουν το παιδί τους να ταξιδέψει με ασφάλεια από και προς το σχολείο φροντίζοντας να κοιτάζει πάντα και τις δύο κατευθύνσεις για κυκλοφορία”, είπε ο Clark. “Οι σχολικοί υπάλληλοι θα πρέπει επίσης να κάνουν το καθήκον τους για να γνωρίζουν τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια και να εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες. Τελικά, η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών ανήκει στους ενήλικες της σχολικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, των οδηγών λεωφορείων, των σχολικών υπαλλήλων και των αρχών επιβολής του νόμου.”

  ΠΗΓΗ

  - Advertisement -

  Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ