magdasnews.gr
Συνεντεύξεις - NewsitΤετ α τετ με την Μάγδα

Ο Πρόεδρος του Σωματείου BARECA, Νεκτάριος Νικολόπουλος, στη Μάγδα Τσέγκου: “Αύριο ξεκινάμε ελέγχους και δεν έχουμε λάβει ακόμη το ΦΕΚ” (video)

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ

Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος Πρόεδρος του Σωματείου BARECA, μιλάει στο newsit.gr και τη Μάγδα Τσέγκου για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης στην εστίαση, για τις αλλαγές που έρχονται σε σχέση με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πελάτες κατά του κορωνοϊού και προβλέπει πως φέτος θα έχουμε μια σεζόν χειρότερη από την περσινή.

Εξηγεί πως δεν γνωρίζουν ακόμη πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση και το μόνο που γνωρίζουν όπως λέει, είναι το πρόστιμο που θα πληρώσουν αν δεν τηρήσουν τον Νόμο, για τον οποίο το ΦΕΚ μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει φτάσει στα χέρια τους, ενώ τα νέα μέτρα τίθενται εν ισχύ από αύριο, Παρασκευή 16.07.2021.

Δείτε όλα όσα είπε ο Νεκτάριος Νικολόπουλος στο newsit.gr

Ακόμη περιμένουμε το ΦΕΚ για να μπορούμε αύριο να λειτουργήσουμε βάση Νόμου

«Εμείς σαν BARECA έχουμε ζητήσει και γίνεται λόγος για τους εσωτερικούς χώρους, να μπορέσουν οι εσωτερικοί χώροι να δουλεύουν για τους εμβολιασμένους, όπως γινόταν παλιά. Κανονικά. Όχι καθήμενοι, αλλά κανονικά, όρθιοι, να μπορούν να χορεύουν, να πίνουν και να μπορούν να διασκεδάζουν κανονικά όπως παλιά. Αυτός είναι το bonus για κάθε εμβολιασμένο, για να μπορεί και αυτός να διασκεδάσει και να μην είναι όπως είναι οι μη εμβολιασμένοι. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε το ΦΕΚ να βγει, για να δούμε ακριβώς τι γίνεται. Το ΦΕΚ αργεί, που για μένα αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα πάμε για ακύρωση για τους εσωτερικούς χώρους.

Όσο μεγαλώνουν τα κρούσματα, πιστεύω ότι θα το ακυρώσουν και δεν θα ανοίξουν καθόλου οι εσωτερικοί χώροι. Αυτό αφουγκράζομαι εγώ. Αυτό συζητάμε μέσα στο σωματείο. Ότι για να μη βγαίνει, γιατί αύριο θα πρέπει να ξέρουμε όλοι τι κάνουμε. Και αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι το πόσο είναι το πρόστιμο και πόσες μέρες θα είμαστε κλειστά και δεν γνωρίζουμε τίποτα. Το μόνο που ξέρουμε, είναι το τι ακούμε από τα ΜΜΕ. Τι θα ακούσουμε από τις ειδήσεις, δεν έχουμε τίποτα στο να μας δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα».

Η φετινή σεζόν θα είναι χειρότερη από τη περυσινή- μεγάλο το κόστος των τεστ

«Εγώ βλέπω να έχουμε μια σεζόν χειρότερη από την περσινή. Γιατί αυτή τη στιγμή οι ακυρώσεις είναι «φωτιά» στα νησιά αφού θα πρέπει να ταξιδεύεις με Rapid Test ή με μοριακό. Υπάρχουν οικογένειες που είχαν προγραμματίσει μια εκδρομή στα νησιά, την οποία δεν μπορεί να την κάνουν. Δηλαδή όποιος δεν είναι εμβολιασμένος, ειδικά τα παιδιά που ακόμα δεν είναι εμβολιασμένα, θα πρέπει μια οικογένεια να δίνει 80€ μόνο για το τεστ και 80€ για να γυρίσει, συν το καράβι, ένα αυτοκίνητο που θα έχει. Οπότε μιλάμε ότι έχει γίνει πολύ ακριβό πια το διήμερο, το τριήμερο, για να μπορέσει να κάνεις μια εκδρομή σε ένα νησί».

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥΠώς θα λειτουργήσουν με τα τρία σήματα τα καταστήματα εστίασης

«Εμείς κανονικά, όπως έχω ακούσει εγώ από τα Μέσα, θα πρέπει να έχουμε έναν άνθρωπο στην πόρτα, εάν και εφόσον επιτρέπεται η είσοδος στους εμβολιασμένους μέσα, θα πρέπει να κάνουμε με τα barcode, να σκανάρουμε το κινητό του και να μπει μέσα στον εσωτερικό χώρο. Κάτι το οποίο στην αρχή είναι δύσκολο αυτό να γίνει. Μιλάμε για τα νησιά αυτή τη στιγμή.

Έχουν ενάμιση μήνα, να μπορέσουν να κερδίσουν κάτι. Γιατί στην Αθήνα, αν εξαιρέσεις τρία μεγάλα μαγαζιά LIVE, τα μπουζούκια που λέμε, τα κέντρα διασκέδασης και αυτά ακόμα αυτή την εποχή, ήταν κλειστά. Πάντα. Μιλάμε για νησιά στα οποία ο χώρος ο εξωτερικός είναι μικρός, ο εσωτερικός είναι μεγάλος και εκεί θα πρέπει να σκανάρει το όνομα του πελάτη, να βλέπει διαβατήριο, ταυτότητα ή δίπλωμα και να μπορεί να μπει μέσα. Ο μη εμβολιασμένος να κάθεται έξω. Όταν τώρα θα θέλει ο μη εμβολιασμένος να πάει τουαλέτα, αν δεν προμηθευτούμε χημικές τουαλέτες παντού έξω, όπως είναι στις οικοδομές, θα πρέπει να τον βάζουμε μέσα στην τουαλέτα, να περιμένουμε απ’έξω, να βγει από την τουαλέτα και να τον περάσουμε πάλι στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού. Θα πρέπει να έχουμε σίγουρα δύο επιπλέον άτομα.

Μιλάμε για μαγαζιά που είναι πιο μικρά. Τώρα, στα μεγάλα μαγαζιά θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από τρία άτομα σε κάθε πόστο. Δηλαδή, τρία άτομα στην πόρτα, τρία άτομα στις τουαλέτες. Είναι ένα συν αυτό, το οποίο φαντάζομαι το πρώτο Σάββατο που θα γίνει από 89.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, να σκανάρουν ονόματα, ταυτοποίηση να γίνεται. Θα μπλοκάρει το σύστημα. Είναι σίγουρο αυτό ότι θα μπλοκάρει. Από ό, τι έχω ακούσει, θα γίνεται μέσα από ένα application από το κινητό, που θα μπορεί αυτομάτως να βλέπει το ποιος είναι ο άνθρωπος, το πιστοποιητικό».

Γιατί στείλαμε επιστολή στον κύριο Χαρδαλιά

«Εμείς σαν BARECA έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις και έχουμε προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να βρεθούμε σε μια επικοινωνία. Δυστυχώς με την εστίαση δεν το βλέπουν όπως πρέπει. Είμαστε σε ποσότητα κόσμου είμαστε το νούμερο δύο μετά το Δημόσιο. Και είμαστε σε κατάταξη παγκόσμια, η εστίαση στην Ελλάδα, από τις πρώτες. Μην πω η πρώτη αυτή τη στιγμή. Έχουμε τα καλύτερα Beach Bar στον κόσμο, είναι τιμή αυτό. Έχουμε τρομερά μαγαζιά που παγκοσμίως τα ξέρουν όλοι πια. Αλλά δύσκολα μας ακούνε και να φανταστείτε ότι μέσα σε όλο αυτό το σύστημα που υπάρχει και ασχολείται με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την εστίαση, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος δικός μας, που πραγματικά να γνωρίζει το τι σημαίνει εστίαση. Δηλαδή, λέμε μια πρόταση η οποία δεν γίνεται. Αυτό δεν θα το ξέρει ο κύριος Χαρδαλιάς ή ο εκάστοτε Υπουργός».

Τι ζητάμε από την Κυβέρνηση

«Εγώ θα τους ζητούσα να είναι ξεκάθαρα για την εστίαση τα πράγματα, γιατί η εστίαση έχει διαφορετικά κομμάτια, είναι άλλα τα κέντρα διασκέδασης, άλλο το ταβερνάκι το μικρό, άλλο το Bar, άλλο το Beach Bar. Αυτή τη στιγμή, έχουμε ενάμιση μήνα να πάρουμε λεφτά σαν χώρα. Και σαν χώρα, λεφτά φέρνει μόνο η εστίαση, ο τουρισμός. Μην το καταστρέψουμε. Να κάνουμε μια προσπάθεια όλοι και οι πολιτικοί και οι γιατροί και εμείς οι επιχειρηματίες, γιατί και εμείς τι κάνουμε. Μονίμως γκρινιάζουμε και θέλουμε και εμείς συνέχεια να γίνεται κάτι διαφορετικό. Θα πρέπει να δουλέψουν οι εσωτερικοί χώροι με εμβολιασμένους, να δώσουμε προνόμια στους εμβολιασμένους και να μπορέσουμε να πείσουμε και άλλους να εμβολιαστούν. Και να προσπαθήσουμε να πείσουμε, να φέρουν όλα τα εμβόλια που υπάρχουν στον πλανήτη, να κάνουν τον κόσμο να νιώσει άνετα, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Καρυπίδης: “Εγκλωβισμένος” στην Ιταλία ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης

News Room M

Βορίδης για τον κορονοϊό: Αισθάνομαι ασφαλής και είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε

News Room M

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος στη Μάγδα Τσέγκου : «Στην Ελλάδα πωλούνται 1.100 ξενοδοχεία – Tο 50% δεν θα ανοίξει φέτος» (video)

News Room A