magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Ο πλαστικός & επανορθωτικός χειρουργός Γιώργος Ανδρεανίδης αποκαλύπτει ποιες πλαστικές κάνουν γυναίκες και άνδρες εν μέσω καραντίνας.

Ο πλαστικός & επανορθωτικός χειρουργός Γιώργος Ανδρεανίδης αποκαλύπτει ποιες πλαστικές κάνουν γυναίκες και άνδρες εν μέσω καραντίνας.
Ο Γιώργος Ανδρεανίδης, είναι πλαστικός & επανορθωτικός χειρουργός, με άρτια εκπαίδευση, στα πιο διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Κέντρα της Γερμανίας και της Βραζιλίας και με εμπειρία χιλιάδων Αισθητικών & Επανορθωτικών επεμβάσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό
 Είναι μέλος της Ελληνική Εταιρία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.),  της Γερμανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (Vdpc), της DGPRÄC(Germania) και της ISAPS (International Society Ästhetik Plastic Surgery).
Είναι διπλωματούχος του German Board of Plastic Surgery και έχει άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος στην Γερμανία. Από τον Φεβρουάριο του 2003 είναι εγκατεστημένος μόνιμα στην Ελλάδα.
Το 2007 ίδρυσε το επιτυχημένο κέντρο ΜΒΑ – Medical Beauty Athens, με συστήματα νέας τεχνολογίας για την περιποίηση προσώπου και σώματος. Είναι συνεργάτης των κλινικών: , Ιασώ General, Μητέρα και Λευκό Σταυρό .
Ο Γιώργος Ανδρεανίδης μιλάει αποκλειστικά στο magdasnews για τις επεμβάσεις που κάνουν γυναίκες και άνδρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

-Πόσο έχει επηρεάσει τον κλάδο σας η Πανδημία του κορονοϊού και τι έχει αλλάξει σε σχέση με πριν;

Η πανδημία θα έλεγα πως έχει θετικό αντίκτυπο στην αισθητική-πλαστική χειρουργική, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο μέσα σε όλα τα αρνητικά που ακούμε. Και εξηγείται πολύ εύκολα αν αναλογιστούμε την ψυχική επιβάρυνση που επιφέρεται στον-στην καθεμιά-καθένα μας. Όσο αυτή η κατάσταση του εγκλεισμού με τα μαγαζιά κλειστά και την κοινωνική ζωή σχεδόν στο μηδέν, έχουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι  για τον εαυτό μας, κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε όμορφα . Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, έρχεται η πλαστική χειρουργική να δώσει λύσεις.

Είναι αλήθεια, ότι όλο και περισσότερο αυξάνεται το ποσοστό των ανδρών που επιλέγουν να επισκεφτούν το ιατρείο ενός πλαστικού χειρουργού;

Ναι είναι έτσι ακριβώς ! Παραδοσιακά το ποσοστό των ανδρών, ήταν αρκετά μικρό, τόσο στο μη- επεμβατικό αισθητικό, όσο και στο χειρουργικό κομμάτι της πλαστικής χειρουργικής. Την τελευταία δεκαετία όμως, τα ποσοστά αγγίζουν το 15-20%,  με το χειρουργικό κομμάτι να είναι πολύ περισσότερο από το καθαρά αισθητικό (ενέσιμες θεραπείες, θεραπείες Laser)

– Επιλέγουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της  πανδημίας να κάνουν επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις, παραδείγματος χάρη στο πρόσωπό τους; Βοηθάει το γεγονός ενδεχομένως ότι μπορεί να είναι κλεισμένες στο σπίτι;

Ναι τώρα που περνάνε αναγκαστικά λόγω μέτρων περισσότερο χρόνο στο σπίτι ,οι γυναίκες που ήταν αποφασισμένες, αλλά είχαν πρόβλημα χρόνου, εκμεταλλεύονται την θετική πλευρά του εγκλεισμού και  του μένουμε σπίτι! Είναι μία καλή ευκαιρία.

-Ποιες είναι οι πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις που επιλέγουν να κάνουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

Αυξητική τάση έχουν οι επεμβάσεις προσώπου όπως Face Lift ,Βλεφαροπλαστική,  και αυτό γιατί η ασθενής θα πρέπει να είναι στο σπίτι για την αποθεραπεία και σαφώς δεν μπορεί να κυκλοφορήσεις έξω για λίγες ημέρες . Επίσης, αυτή την περίοδο επιλέγουν την λιπογλυπτική  γυναίκες και άνδρες. Και βεβαίως σταθερή επιλογή αποτελούν επεμβάσεις στήθους (αυξητική και ανόρθωση).

-Το ότι πλέον κυκλοφορούμε όλοι με την μάσκα στο πρόσωπο είναι ένας λόγος έτσι ώστε οι γυναίκες να επικεντρώνονται περισσότερο στην εμφάνιση των ματιών τους και στην περιοχή γύρω από αυτά;

Θα έλεγα εκ πρώτης ναι , όντως οι επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής έχουν ανοδική τάση καθώς επίσης και οι μη-επεμβατικές διορθωτικές θεραπείες στην περιοχή των ματιών, όπως βλαστοκύτταρα για μαύρους κύκλους. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως παραμελούν τα σημεία που κρύβονται πίσω από την μάσκα! Τα ωραία χείλη, κάνουν μία γυναίκα να νιώθει πάντα ωραία με τον εαυτό της με ή χωρίς την μάσκα!

-Κάνουν ακραίες επιλογές οι Ελληνίδες;

Δε θα το έλεγα. Φυσικά εξαιρέσεις κατά κανόνα υπάρχουν πάντα ,αλλά ο ρόλος του γιατρού, είναι να επαναφέρει τα πράγματα στην σωστή θέση.  Σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο. Αν ο γιατρός δεν το κάνει, θα το βρει μπροστά του και το χειρότερο θα το βλέπουν όλοι τόσο στο δικό της περιβάλλον το κλειστό αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

-Ποια είναι η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική;

Νέες τάσεις έρχονται και φεύγουν. Η ουσία είναι πόσο νόημα έχουν αυτές και πόσο εφικτές είναι! Εννοώ πόση χρονική διάρκεια έχουν, τι κίνδυνοι υπάρχουν και κατά πόσο η αισθητική ταιριάζει με τα πρότυπα που επικρατούν στην εκάστοτε χώρα. Για παράδειγμα . Η αυξητική γλουτών με λίπος που βλέπουμε σε αμερικανικά site όπου δείχνουν και υπερογκώδεις γλουτούς σχεδόν αντιαισθητικούς, πόσο αποδεκτοί θα ήταν στην Ελλάδα;

Το νεότερο trend είναι τα λεγόμενα Cat’s Eye , δηλαδή γατίσια μάτια! Γίνεται είτε παροδικά (2-3 μήνες) με νήματα, είτε χειρουργικά για μόνιμα και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το κατά πόσο ο γιατρός πρέπει να είναι σύμφωνος με τα “Trends” , είναι μία άλλη συζήτηση. Πιστεύω πως ο γιατρός, οφείλει να ενεργεί με γνώμονα τα “θέλω” του ασθενούς, εφόσον αυτά δεν ξεπερνούν τα όρια του εφικτού, αλλά και της κοινώς αποδεκτής αισθητικής. Το να θέλει κάποια να γίνει Barbie, δεν είναι αποδεκτό!!.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η Κιβωτός του Κόσμου τώρα χρειάζεται την στήριξή μας περισσότερο από ποτέ

News Room A

Ο υπουργός Τουρισμού για κορονοϊό, μεταναστευτικό και Airbnb

News Room M

Αλέξανδρος Φερέτος: Ο μοναδικός παραπληγικός στον κόσμο που έχει κάνει 520 άλματα σε 24 χώρες. Απίστευτη ιστορία ζωής!

Newsroom E