magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Ο πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής μάγεψε τους Ιταλούς, σε μεγάλη εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, στην Ρώμη

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής, μάγεψε το ιταλικό κοινό, σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες βράδυ η πρεσβεία μας στην αιώνια πόλη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο Μέγαρο Μουσικής της Ρώμης «Αuditorium», στην αίθουσα Πετράσι, πάνω από τριακόσια άτομα μπόρεσαν να απολαύσουν την εκτέλεση του γνωστού καλλιτέχνη, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, στην μακρά καριέρα του έχει συνεργαστεί με διευθυντές ορχήστρας όπως τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και τον Λέοναρντ Μπερνστάιν, αλλά και με τον Μίκη Θεοδωράκη. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Ο Κατσαρής αυτοσχεδίασε πάνω σε πασίγνωστες συνθέσεις του Θεοδωράκη, σε μουσικές νησιώτικων τραγουδιών, παρουσίασε στο ιταλικό κοινό συμφωνία του Νικολάου Μάντζαρου, ενώ στο δεύτερο μέρος του προγράμματος επέλεξε συνθέτες του ευρωπαϊκού ρομαντισμού, από τον Λιστ, μέχρι τον Χάιντν και τον Σοπέν.

Εμφανώς συγκινημένος, μετά από τον αυτοσχεδιασμό σε κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη, ο καταξιωμένος πιανίστας απομακρύνθηκε για λίγο από την σκηνή, για να μπορέσει, όπως είπε ο ίδιος στο κοινό, να σκουπίσει τα δάκρυά του.

«Εορτάζουμε την εθνική μας παλιγγενεσία μαζί με τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού. Εορτάζουμε με την υπερηφάνεια που απαιτεί η ημέρα, αλλά και με τη σκέψη μας στο βαρύ πένθος που σκέπασε τη χώρα μας το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τιμούμε λοιπόν την μεγάλη ημέρα με τη σεμνότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις», τόνισε, στην ομιλία της, η πρέσβης μας στην Ιταλία, Ελένη Σουρανή.

Η χθεσινή εκδήλωση χαρακτηρίσθηκε από μουσικόφιλους της ιταλικής πρωτεύουσας, από τις σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες του τελευταίου μηνός. Έδωσαν το «παρών», Ιταλοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών και, γενικότερα, εντυπωσιακός αριθμός φιλελλήνων.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF – Το νέο σινεμά απευθύνει το κάλεσμά του

News Room A

Οι Deaf Radio ανάμεσα στους 9 φιναλίστ για τα HEMI Music Awards 2021!

News Room A

«Άρης» στο θέατρο OLVIO :Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως το Σάββατο 29 Απριλίου

Newsroom E