magdasnews.gr
People & Politics

Δείτε γιατί ο Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της Αλέξιας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου

Ο Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της Αλέξιας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου

Ένα σχόλιο σε ανάρτηση στο Facebook κατά του ΚΚΕ, είναι ο λόγος που η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλεξία Έβερτ, θα πρέπει να παραδώσει την έδρα της, μετά από αίτημα του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Η Αλεξία Έβερτ είναι αντιδήμαρχος του Δήμου αθηναίων και δεν θα είναι για πολύ. Ήπια ένα δικό της σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από το οποίο χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ «κατσαρίδες και τρωκτικά». Με την κίνηση αυτή ήθελε να αποδοκιμάσει την συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία χθες ανήμερα της επετείου του πολυτεχνείου. Η Αλεξία Έβερτ έγραψε ένα σχόλιο κάτω από μία ανάρτηση της αρθρογράφου Πέπη Ραγκούση, η οποία έχει ποστάρει μια φωτογραφία με την πορεία του ΚΚΕ έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία γράφοντας στην λεζάντα, «30 χρόνια εκτός πραγματικότητας τώρα και εκτός κοινωνίας».

«Πρέπει να μάθημα συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν έτσι είναι έτσι θα’ναι»

Όπως ήταν λογικό το σχολείο της κυρίας Αλεξία Έβερτ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έτσι ο δήμαρχος αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζήτησα την παραίτηση της από τη θέση της αντιδημάρχου.

Συγκεκριμένα ο κύριος Μπακογιάννης δήλωσε:«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό. Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής. Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Και επίσημα ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές

News Room A

Συγκλονίζουν οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα: “Ο χρόνος έχει παγώσει στο γραφείο του μετά τον θάνατό του”

News Room A

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στέλνει το δικό της μήνυμα για την Ρούλα αλλά και τη δολοφονία της Κάρολαϊν

News Room A