magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Ο Λου Ραπτάκης στη Μάγδα Τσέγκου: Κανείς δεν ήξερε τι έλεγαν στο τηλέφωνο Τραμπ και Ερντογάν – Τώρα αυτό αλλάζει

Ο Λου Ραπτάκης στη Μάγδα Τσέγκου: Κανείς δεν ήξερε τι έλεγαν στο τηλέφωνο Τραμπ και Ερντογάν – Τώρα αυτό αλλάζει

Για την αλλαγή σελίδας στην αμερικανική πολιτική με την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αλλά και για τα σχέδια του Τραμπ και τους τρεις νέους φιλέλληνες γερουσιαστές που ορκίστηκαν χθες και τις πιέσεις που θα ασκηθούν έτσι ώστε να αναγνωριστούν Ελλάδα και Κύπρος ως οι αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας, μίλησε στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου, ο ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής Λου Ραπτάκης.

Το κόμμα που σχεδιάζει ο Τραμπ θα προκαλέσει πλήγμα στους Ρεπουμπλικάνους

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο ο κ. Ραπτάκης είπε ότι ήθελε να κάνει ηρωική έξοδο με δόξα και τιμή αλλά δεν τα κατάφερε. «Τελικά μία ομιλία έκανε και δεν είχε και πολύ κόσμο ενώ είχε στείλει προσκλήσεις. Για τον αμερικανικό λαό έφυγε ένα άγχος. Ησυχάσαμε». Ο κ. Ραπτάκης όμως σχολίασε και την στάση της πρώην Πρώτης Κυρίας της Μελάνια Τραμπ λέγοντας ότι της έφυγε το άγχος με την λήξη της Προεδρίας του συζύγου της.

Για το «θα επιστρέψω με κάποιον τρόπο», που είπε ο Τραμπ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής λέει ότι ο Τραμπ τώρα θέλει να κάνει ένα δικό του τρίτο κόμμα και αυτό θα είναι άσχημο για τους ρεπουμπλικάνους αφού το ένα τρίτο του λαού πιστεύει ακόμα ότι οι δημοκρατικοί έκλεψαν τις εκλογές από τον Τραμπ.

Η απουσία του από την ορκωμοσία

Ο κ. Ραπτάκης μέμφεται τον Τραμπ αφού όπως λέει ήταν πολύ άσχημο αυτό που έκανε αφού για πρώτη φορά στα 152 χρόνια ένας απερχόμενος Πρόεδρος, δεν ήταν στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου. «Πολλοί ανυπομονούσαν να φύγει, έφυγε και όλοι νιώθουν ότι το άγχος έφυγε τελείωσε. Ήταν μία ωραία μέρα που όλοι οι πρώην πρόεδροι ο Ομπάμα ο Κλίντον, ο Μπους, ήρθαν στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία Μπάιντεν. Ανοίγει μία καινούρια σελίδα στην αμερικανική ιστορία. Ο κόσμος δεν θέλει πια να τον βλέπει και να τον ακούει. Έχει πέσει η δημοτικότητά του από το 52% στο 29% και αυτό είναι ενδεικτικό».

Φιλέλληνες οι τρεις νέοι γερουσιαστές που ορκίστηκαν χθες

«Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα (σ.σ. βουλευτές και γερουσιαστές με ελληνική καταγωγή). Είμαστε σε 18 πολιτείες και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όλοι οι συνάδελφοι υπερασπιζόμαστε και αναδεικνύουμε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο στις ΗΠΑ», λέει ο κ. Ραπτάκης.

Και συνεχίζει: «Χθες ορκίστηκαν τρεις καινούργιοι γερουσιαστές και μάλιστα είναι Φιλέλληνες».

Τέλος τονίζει ότι η δουλειά τους τώρα είναι να δώσουν έμφαση στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και εκτιμά ότι πλέον θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα την Τουρκία. «Πριν έπαιρνε τηλέφωνο ο Ερντογάν τον Τραμπ και κανείς δεν ήξερε τι έλεγαν. Εμείς θα δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες στην ανατολική Μεσόγειο που μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και ο Ερντογάν το έχει καταλάβει αυτό».

Πηγή: newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννα Ροτζιώκου στη Μάγδα Τσέγκου: Γιατί είδαμε μποτιλιαρίσματα τις γιορτές – Ο νέος τρόπος επικοινωνίας με το 100

News Room A

Δύο κάτοικοι από το χωριό Δαμάσι Τυρνάβου μιλούν στη Μάγδα Τσέγκου: “Έτσι είναι η ζωή μας μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ”

News Room M

ΠτΔ και Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μουσικής για τα 10 χρόνια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

News Room M