magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Ο δρόμος για τα Oscars’: Όσα δεν ξέρεις για τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Ο δρόμος για τα Oscars': Όσα δεν ξέρεις για τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Η μάχη των Όσκαρ έχει πλέον περάσει στη δεύτερη φάση της και όλοι περιμένουν με αγωνία σε ποια χέρια θα καταλήξει φέτος το χρυσό αγαλματίδιο.

Το magdasnews θα σου κρατήσει συντροφιά στην οσκαρική διαδρομή και σήμερα σου παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες για τις ταινίες που βρίσκονται στη λίστα με τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Nomadland

Το Nomadland ανέβηκε στη κορυφή των προβλέψεων των ειδικών όταν κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία τον Σεπτέμβριο και από τότε παραμένει στην ίδια θέση. Η ταινία της Zhao περιέχει την αγάπη των κριτικών, ένα πολιτικό μήνυμα που είναι επείγον, αλλά όχι διδακτικό. Αυτό που έχει κάθε ταινία που “λατρεύουν” οι φίλοι του χρυσού αγαλματιδίου. Χωρίς αμφιβολία, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει κάνει τις υπόλοιπες να “τρέμουν” αφού ήδη στα στοιχήματα βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση.

Minari

Το Minari έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται στις υποψηφιότητες, με τον σκηνοθέτη Lee Isaac Chung και τους ηθοποιούς Steven Yeun και Youn Yuh-Jung να λαμβάνουν αναγνώριση. Πρόκειται για ένα ζεστό, ανθρωπιστικό δράμα, που θα τα πάει καλά στην ψηφοφορία με σειρά προτίμησης.

Promising Young Woman

Η ταινία της Emerald Fennell είναι μια πιο σύγχρονη επιλογή απο ότι συνηθίζει η Ακαδημία, έχει όμως αποδείξει ότι δικαίως έλαβε τόσες υποψηφιότητες, μέσω της ευρύτερης αποδοχής και αγάπης που έχει λάβει.

The Trial of the Chicago 7

Η ταινία είναι ένα ακόμη από τα φαβορί που δεν πήραν υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, καθώς ο Aaron Sorkin έχασε τη θέση από τον Δανό Thomas Vinterberg του Another Round.

Mank

Το Mank του David Fincher είναι η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ, χάρη σε κατηγορίες όπως Καλύτερου Makeup και Κομμώσεων, Καλύτερων Κοστουμιών και Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Sound of Metal και Judas and the Black Messiah

Δύο διαφορετικές ταινίες, που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία, την αισθητική και μία θέση στα πάνθεον των Oscars’. Παρ’ όλα αυτά, η απουσία τους σε σημαντικά βραβεία και στην κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη, τις βάζουν χαμηλά στη λίστα. Το μοντάζ και ο ήχος του Sound of Metal υπερτερούν της φωτογραφίας και της μουσικής του Judas and the Black Messiah, κι όμως, το δεύτερο έχει προβάδισμα.

The Father

Το δράμα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ταινίες, είτε γιατί έκανε την πρεμιέρα του πιο αργά, είτε γιατί η υποψηφιότητα της στην κατηγορία αυτή θεωρείται περισσότερο σαν ένα μέσο για την κατηγορία Α’ Ανδρικού ρόλου. Είναι επίσης η μόνη υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας που δεν ήταν υποψήφια στα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι “Μεγάλες Ώρες” του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

News Room A

Η DIANA KRALL μάγεψε την Αθήνα για τους σκοπούς του Σωματείου “AURORA – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα”

News Room M

Η έκθεση Ferrari της Ιωάννας Ευθυμίου στο Μονακό με επίτιμο καλεσμένο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό

News Room A