magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – Το Εθνικό Θέατρο με το βλέμμα στον κόσμο

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου - Το Εθνικό Θέατρο με το βλέμμα στον κόσμο

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου!

Τη Κυριακή 27 Μαρτίου ο Δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και την υποστήριξη του AthensCultureNet του Δήμου Αθηναίων.

Μια σειρά από θεατρικά δρώμενα θα εξελίσσονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, συνθέτοντας μια υπαίθρια γιορτή.

Ο θίασος της παράστασης Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές του Μαξ Φρις που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, βγαίνει στο δρόμο και συναντά το κοινό της πόλης, τραγουδά για την κοινωνία του σήμερα και τα δεινά της, αλλά και για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

Σχολιάζει την αμείλικτη επικαιρότητα, τη βαναυσότητα του πολέμου, αλλά και όλες τις μικρές ή μεγάλες «φωτιές» που μοιάζουν να περικυκλώνουν τον κόσμο μας: από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ανθρώπινη αποξένωση, τα πυρηνικά όπλα και την κοινωνική πόλωση.

Με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, τα δρώμενα θα συνεχίσουν στην οδό Πανεπιστημίου και θα καταλήξουν έξω από το θέατρο REX, όπου στη συνέχεια ο θίασος θα εισέλθει στο θέατρο για την προγραμματισμένη του παράσταση.

Λίγο πιο κάτω, το ιστορικό κτίριο Τσίλλερ θα φωταγωγηθεί ενώ ταυτόχρονα θα φωταγωγηθούν τα σιντριβάνια στην Ομόνοια και το Σύνταγμα διαδίδοντας παντού το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

Τέλος για την ίδια μέρα, το Εθνικό Θέατρο θα διαθέσει δωρεάν  30 διπλές προσκλήσεις (60 εισιτήρια) σε δημότες της Αθήνας για την παράσταση Τρωίλος και Χρυσηίδα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η παράσταση παίζεται στη Σκηνή Παπαδάκη – κτίριο Ρεξ  (Πανεπιστημίου 48) και η ώρα έναρξης είναι στις 20.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων:

2103301881 και 2103305074

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

18:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πλατεία Συντάγματος

19:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πανεπιστημίου, θέατρο REX

19:45: Το κτήριο Τσίλλερ «φορά τα φωτεινά του» για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου

Συνεργάτιδα δραματουργός: Ειρήνη Μουντράκη

Στίχοι: Τζούλια Διαμαντοπούλου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Τεχνικοί ήχου: Θανάσης Λασκαρίδης, Γιάννης Μπέμπελης

Υπεύθυνος παραγωγής: Θωμάς Χαρέλας

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Βασίλης Καλφάκης, Μελίνα Κοτσέλου, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Γιώργος Πατεράκης, Κατερίνα Πατσιάνη Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Αμαλία Τσεκούρα, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Εύα Φρακτοπούλου.

Οι Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως «αμιγείς» χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Για θεατές άνω των 18 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για παιδιά και εφήβους από 4 έως 17 ετών, εναλλακτικά, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου.

Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Σχετικές αναρτήσεις

Άννα Βίσση…My life! Hotel Ερμού-6ος χρόνος!

News Room A

«Η Φωνή των Χρωμάτων»: Αίσθηση προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας, η ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής του σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι

News Room A

Κλυταιμνήστρα από τους tg STAN: Παγκόσμια Πρεμιέρα το Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου

News Room A