magdasnews.gr
People & Politics

Ντόναλντ Τραμπ: Και επίσημα ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές

Ντόναλντ Τραμπ: Και επίσημα ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές

Μία εβδομάδα πριν αποχωρήσει από την προεδρία, Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με την ίσως πιο “μαύρη στιγμή” της θητείας του. Έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, που για δεύτερη φορά στην 4ετη θητεία του παραπέμπεται σε δίκη, γεγονός που τον καθιστά, όπως σχολίασαν στο CNN, ως τον “χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία”.

Ηπαραπομπή του σε δίκη και η πιθανή τιμωρία του, θα έχει μεγάλη σημασία τόσο συμβολικά, όπως αναφέρουν Αμερικανικά ΜΜΕ, όσο και για το πολιτικό μέλλον του Τραμπ, το οποίο θέλουν να τελειώσουν οι Δημοκρατικοί.

Υπήρξαν μάλιστα και 10 Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν “ναι”, δείχνοντας πως πλέον ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει την πλήρη στήριξη από το κόμμα του. Με 232 ψήφους υπέρ, έναντι 197 κατά και 4 “παρών”, ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε δίκη, με την κατηγορία της υποκίνησης σε εξέγερση, με αφορμή τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Πλέον μένει να αποφασίσει η Γερουσία το αν θα επιβάλει κυρώσεις στον Τραμπ. Το ζήτημα ωστόσο δεν φαίνεται πως θα τελειώσει εκεί ακόμη και αν επιβληθούν κυρώσεις στον Τραμπ. Με τον ίδιο να έχει δηλώσει πως σκοπεύει να κατέβει υποψήφιος και το 2024, οι Δημοκρατικοί, έκαναν γνωστό πως αν κριθεί ένοχος ως υποκινητής της επίθεσης στο Καπιτώλιο, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να θέσουν πρόταση για ξεχωριστή ψηφοφορία με θέμα τον δια παντός αποκλεισμό του από το δικαίωμα να διεκδικήσει οποιοδήποτε αιρετό αξίωμα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Δημήτρης Λινός χειροτονήθηκε ιερέας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος – Δείτε φωτογραφίες από τη χειροτονία

News Room A

Η Έλενα Ακρίτα γράφει πλέον από το προφίλ της μαμάς της- Τι συνέβη;

News Room M

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το “Charity Idols” στο πλευρό της για την αποκατάσταση των τραυμάτων της

News Room A