magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Netflix Top 10: Αυτές τις σειρές και ταινίες βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Το Netflix είχε ήδη γίνει μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων νοικοκυριών, αλλά τη χρονιά του lockdown απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Δυστυχώς η πανδημία θα μας στερήσει τελικά κάποιες από τις αγαπημένες μας σειρές που είχαν ήδη ανανεωθεί, αλλά ο κατάλογος συνεχίζει και μεγαλώνει.

Όπως αναφέρει το oneman.gr και η Ιωσηφίνα Γριβέα, παρακάτω με ποιο Top 10 ταινιών και σειρών λιώνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι συνδρομητές του Netflix:

#10 A Boy Called Christmas

Σε αυτήν την ιστορία για την προέλευση του Άγιου Βασίλη, ένα κανονικό αγόρι (με ένα πιστό ποντίκι για κατοικίδιο και έναν τάρανδο στο πλάι του) ξεκινάει μια απίθανη περιπέτεια για να βρει τον πατέρα του που βρίσκεται σε μια αποστολή ανακάλυψης του διάσημου χωριού της Ξωτικίας. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Matt Haig.

#9 Titans: Season 3

https://www.youtube.com/watch?v=6ttU1iKSpdA&feature=emb_title

Σκοτεινή εκδοχή του κόμικ Teen Titans με πολλά ράμματα για τη γούνα του Batman. Με τον Red Hood στην τρίτη σεζόν.

#8 The Hand of God

Ο Paolo Sorrentino (The Great Beauty, Il Divo, The Young Pope) κάνει την πιο προσωπική του ταινία ως τώρα. Τόσο προσωπική που εικάζει ότι δεν το ‘χει μέσα του να κάνει ξανά άλλη τέτοια. Στο Hand of God συνθέτει γεγονότα και εικόνες της ζωής του σε μία φανταστική πλοκή που τοποθετείται στα ‘80s της Νάπολης, και ακολουθεί τον Ιταλό έφηβο Φαμπιέτο Σκίζα (Φιλίπο Σκότι) την εποχή που ο θρύλος της μπάλας, Diego Maradona, ετοιμάζεται να υπογράψει με την ομάδα της πόλης.

Η καριέρα του Sorrentino είναι το έργο ενός δημιουργού που γνωρίζει πως η ζωή ενός ανθρώπου δε διαχωρίζεται με ευθεία γραμμή σε θριάμβους και τραγωδίες, και το Hand of God του Netflix επισκέπτεται το καλοκαίρι που του έδωσε αυτό το μάθημα με βάναυσο τρόπο. Η ιστορία ενηλικίωσης που φτιάχνει εδώ, συγκρατημένη αισθητικά σε σχέση με τα μπαρόκ πρότυπα που αγαπάει ο Sorrentino, σκιαγραφεί τον κόσμο ενός εφήβου που χάνεται και λυτρώνεται στην ίδια ανάσα.

Παραμένει ζωηρός δημιουργός, με μία συντηρητική ματιά στο αρσενικό στοιχείο και εδώ που γίνεται συχνά μανιερισμός, όμως η οικειότητα της ταινίας αποδίδει μία ελαφρότητα και τρυφερότητα στην παλέτα του Sorrentino που γίνεται ευπρόσδεκτη. Η ταινία έφυγε από το Φεστιβάλ Βενετίας με τρία βραβεία.

#7 The Bone Collector

Μέτρια ταινία, μεγάλη επιτυχία. Denzel Washington και Angelina Jolie σε καλή περίοδο της καριέρας τους.

#6 The Girl From Oslo
Όταν η κόρη της απάγεται, μία Νορβηγίδα διπλωμάτισσα ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή, βασιζόμενη σε παλιούς φίλους – και σε ένα βαθύ μυστικό – για να τη βοηθήσουν να απελευθερώσει το παιδί της.

#5 Back to the Outback

Μια ετερόκλητη ομάδα με τα πιο θανατηφόρα πλάσματα της Αυστραλίας, κουρασμένα να βρίσκονται διαρκώς στα κλουβιά τους, σχεδιάζει μια τολμηρή απόδραση από τον ζωολογικό κήπο για την ενδοχώρα της Αυστραλίας. Στο καστ ακούμε τους Isla Fisher, Tim Minchin, Eric Bana, Guy Pearce, Keith Urban, και Jacki Weaver.

#4 A California Christmas City Lights

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Κάλι και ο Τζόζεφ ερωτεύτηκαν και είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ με το γαλακτοκομείο και το οινοποιείο τους. Αυτό μέχρι που οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις καλούν εκείνον πίσω στην πόλη — και απειλούν να εκτροχιάσουν τον έρωτά τους.

#3 The Unforgivable

Ολοκληρώνοντας την ποινή της για ένα βίαιο έγκλημα, η Ruth Slater (Sandra Bullock) αποφυλακίζεται και επανέρχεται σε μια κοινωνία που αρνείται να συγχωρέσει το παρελθόν της. Αντιμέτωπη με τη σκληρή κριτική εκείνων που κάποτε αποκαλούσε οικογένεια, η μόνη της ελπίδα για δικαίωση είναι η επανασύνδεσή της με τη μικρότερη αδελφή της, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν από καιρό.

Η Bullock έχει πρωταγωνιστήσει μόνο σε επτά ταινίες την τελευταία δεκαετία και, μαζί με το Gravity το 2013, οι δύο πιο ενδιαφέροντες ρόλοι της ήταν με διαφορά στο Netflix: πρώτα με την ταινία τρόμου Bird Box (2018) και τώρα με το The Unforgivable. Ένα δράμα με διαπιστευτήρια κύρους όπως το λαμπρό του καστ και ορισμένες στιγμές που θα μπορούσαν να υποσχεθούν μεγαλείο εάν το σενάριο και το μοντάζ δεν ήταν τόσο προβληματικά.

#2 La Casa De Papel

https://www.youtube.com/watch?v=uwsmkWh0S5Y&feature=emb_title

Δε χρειάζεται συστάσεις. Κανείς δεν είχε προβλέψει την επιτυχία του Casa de Papel όταν ανέβηκε στο Netflix. Τώρα κλείνει τον κύκλο της ως ένα από τα μεγαλύτερα χιτ της πλατφόρμας.

#1 The Witcher: Season 2

https://www.youtube.com/watch?v=TJFVV2L8GKs&feature=emb_title

Πεπεισμένος ότι η ζωή της Yennefer τελείωσε στη Μάχη του Sodden, ο Geralt of Rivia φέρνει την Πριγκίπισσα Cirilla στο ασφαλέστερο μέρος που ξέρει, το σπίτι των παιδικών του χρόνων, το κάστρο Kaer Morhen. Όσο οι βασιλιάδες, τα ξωτικά, οι άνθρωποι και οι δαίμονες της Ηπείρου πασχίζουν για την κυριαρχία έξω από τα τείχη του, εκείνος πρέπει να προστατεύσει το κορίτσι από κάτι πολύ πιο επικίνδυνο: τη μυστηριώδη δύναμη που έχει μέσα της.

Μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στο καστ είναι ο Kim Bodnia του Killing Eve στον ρόλο του Vesemir. Ο Vesemir είναι ένας από τους γηραιότερους Witchers που υπάρχουν στην Ήπειρο, επιζών του μακελειού στο Kaer Morhen που τσάκισε το σινάφι του, και πατρική φιγούρα για τον Geralt. Είναι τρομερά προστατευτικός με τους εναπομείναντες Witchers και θα γίνει μέντορας της Ciri που συγκαταλέγεται πια σε αυτούς.

Ανάμεσα στους Witchers θα βρεθεί και ο Basil Eidenbenz που θα υποδυθεί τον Eskel, ένας ρόλος που αρχικά είχε δοθεί στον Thue Ersted Rasmussen μέχρι την αποχώρησή του λόγω επιπλοκών στον προγραμματισμών εξαιτίας της πανδημίας. Ο Eskel θα είναι σημαντικό μέρος της σειράς, ως ένας από τους καλύτερους φίλους του Geralt.

Σχετικές αναρτήσεις

Όλγα Βενέτη | «Σαν… γιορτή…» – Πέμπτη 1 Ιουλίου στο Θέατρο Χυτήριο

News Room A

Press Dinner υπο το φως της Ακρόπολης από την Bold By Angelique Tsanis

News Room A

Οι ΑΝΩ ΚΑΤΩ μας καλούν να … “αμαρτήσουμε” μαζί τους

News Room A