29.2 C
Athens
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Μονεμβασιά-Αλέξης Κούγιας: “Ανεξήγητες συμπεριφορές του δράστη πριν το μακελειό” (video)

  Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τον 52χρονο στη Μονεμβασιά που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους.

  Ο κ. Κούγιας μίλησε για τον κατηγορούμενο και την ψυχική του κατάσταση.

  «Έπρεπε να έχει γίνει χθες με πρωτοβουλία των αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο δε μπορείς να μην τον καταλάβεις ότι χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια. Αυτό το κατάλαβαν 7 άτομα που κατέθεσαν για τον 52χρονο και δεν γνωρίζονταν με εκείνον και έχουν περιγράψει κάποια δείγματα συμπεριφοράς του από την προηγούμενη μέρα. Είχε δείξει αλλαγή στη συμπεριφορά του, είναι μία δύσκολη στιγμή της ζωής του για κάτι, και είχε αλλάξει», ανεφερε αρχικά.

  «Από την προηγούμενη μέρα καταθέτουν άτομα για την αλλαγή της συμπεριφοράς του. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ευγενέστατος, καλοφτιαγμένος άνθρωπος, έχει και ένα ξενοδοχείο. Καλλιεργεί περίπου 300 στρέμματα, είναι αγρότης. Αφιέρωσε τη ζωή του στους γονείς του, που η μεν μητέρα του είναι διπολική και εκδήλωσε αυτή τη διαταραχή για πρώτη φορά στην ίδια ηλικία που εκδηλώθηκε με τον κατηγορούμενο. Έχει έναν πατέρα με πολλά προβλήματα υγείας. Η αδερφή του μένει στο διπλανό χωριό», πρόσθεσε.

  Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε σε πειριστατικά πριν το διπλό φονικό.

  «Μία ώρα πριν το περιστατικό παρατηρήθηκε μία αλλοκοτη συμπεριφορά από τον 52χρονο. Ένας φίλος του, αντιμετώπισε το εξής περιστατικό: ενώ τον συνάντησε, ο φίλος του καθόταν στη θέση του οδηγού στο δικό του αυτοκίνητο. Ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα και έκατσε πάνω του και πήγε να βάλει μπρος. Δεν είχε καμία επίγνωση των κινήσεών του, σε σημείο με βία να τον βγάλουν έξω. Ο άνθρωπος θυσίασε τη ζωή του για τους γονείς του, αλλά δεν είχε επηρεαστεί από αυτο»,

  »Μισή ώρα πριν το έγκλημα έγινε κάτι άλλο. Πήγε στο πιο φημισμένο εστιατόριο της πόλης και πήγε πάνω από κάθε τραπέζι και άρχιζε και κοίταζε για αρκετή ώρα τους ανθρώπους με απλανές βλέμμα, να μην λέει τίποτα. Όταν άρχισε να γίνεται ενοχλητικός και άρχισε να γίνεται η ατμόσφαιρα εναντίον του, στράφηκε προς τον τοίχο, τον οποίο κοιτούσε για αρκετή ώρα χωρίς να κάνει τίποτα. Κάποιος προσπάθησε να ειδοποιήσει την αδερφή του η οποία δεν μπορούσε να απαντήσει. Πήρε το αυτοκίνητο μετά, και στον δρόμο βρήκε το μηχανάκι και έγινε αυτό που έγινε. Μπορεί να είχε κάνει οτιδήποτε. Ο Εισαγγελέας έπρεπε να τον στείλει σε ψυχίατρο. Η αστυνομία δημιούργησε μία δικογραφία τροχαίου δυστυχήματος. Δεν δημιούργησε μία δικογραφία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ έπρεπε να ληφθεί υπόψιν η ψυχιατρική κατάστασή του», επεσήμανε.

  «Ο παραλογισμός μπορεί να γίνει στα καλά καθούμενα – Η υπερβολική δόσης κορτιζόνης οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις»

  Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την διπολική διαταραχή.

  «Οι άνθρωποι που έχουν διπολική διαταραχή δεν παίρνουν κορτιζόνη. Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν είναι διπολική διαταραχή ή ψυχωτικό επεισόδιο. Αυτή η ιστορία διαφέρει από άλλες που έχουμε συναντήσει. Περιλαμβάνει ψυχική ασθένεια. Η όλη συμπεριφορά, το χαμένο,το θολωμένο, ο τρόπος που έδρασε, δείχνει ότι δεν είναι ο αντικοινωνικός χαρακτήρας που πήγε να κάνει το κακό. Μπορούν να γίνουν τα πάντα όταν το μυαλό θολώνει», δήλωσε ο κ. Σούρας.

  «Διπολική διαταραχή είναι μία αρρώστεια από την οποία κάποιος μπορεί να περάσει από την μανία στην κατάθλιψη. Η ψύχωση είναι ο παραλογισμός, το οξύ ψυχωτικό επεισόδιο, η μανία είναι ψύχωση. Όταν είμαστε στη φάση της ψύχωσης αυτό μπορεί να γίνει στα καλά καθούμενα. Η υπερβολική δόσης κορτιζόνης οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις», πρόσθεσε.

  - Advertisement -

  Δείτε το video από το MEGA:

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ