magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

 Μοναδική παράσταση για τα 100 χρόνια από την πρώτη φορά που ένας μάγος πριόνισε άνθρωπο

Μοναδική παράσταση για τα 100 χρόνια από την πρώτη φορά που ένας μάγος πριόνισε άνθρωπο

Εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Οι αγαπημένοι μάγοι με τις παραστάσεις τους καθηλώνουν τους θεατές που αναζητούν τα μυστικά των μαγικών. Σήμερα, 17 Ιανουαρίου, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο μάγος της οφθαλμαπάτης Π.Τ. Σέλμπιτ έβαλε μια γυναίκα σε ένα κουτί στην σκηνή του Finsbury Park Empire του Λονδίνου και πριόνισε μέσα στο ξύλο, δημιουργώντας ένα κλασικό πλέον μαγικό. Τώρα, 100 χρόνια μετά,  όπως διαβάζουμε και στην naftemporikigr μάγοι από όλο τον κόσμο συναντιούνται στο διαδίκτυο αυτό το Σαββατοκύριακο για να γιορτάσουν την επέτειο της συγκεκριμένης παράστασης.

«Αυτή η οφθαλμαπάτη απογειώθηκε και έγινε η πιο διάσημη ψευδαίσθηση, κατά τη γνώμη μου», δήλωσε ο μάγος και ιστορικός Μάικ Καβενέι που γράφει ένα βιβλίο για την ψευδαίσθηση.

«Ο μάγος δεν έκανε αυτό το κόλπο σε ένα άψυχο αντικείμενο. Το έκανε σε έναν άνθρωπο, κάτι που το ανέβασε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο».

Στην αρχική εκδοχή, το πριόνι πέρασε μέσα από το ξύλινο κουτί, στην συνέχεια το κουτί άνοιξε και το άτομο εμφανίστηκε χωρίς κανένανα τραυματισμό.

Με τα χρόνια οι μάγοι έκαναν βελτιώσεις, με τα δύο μισά να ξεχωρίζουν. Ο διάσημος μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήρθε με τη δική του εδοχή, το «The Death Saw» όπου ήταν εκείνος δεμένος σε μια πλατφόρμα καθώς μια τεράστια περιστροφική λεπίδα τον έκοψε στα δύο.Υπήρξαν φορές που τραυματίστηκε, είπε ο Κόπερφιλντ σε συνέντευξή του με αφορμή τη σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση. «Κόπηκα μερικές φορές από τη λεπίδα επειδή η λεπίδα ήταν λίγο πιο μακριά, καθώς οι σκηνές είναι διαφορετικές σε κάθε θέατρο», είπε ο Κόπερφιλντ. Ο οργανισμός Magic Circle με έδρα το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τις εορταστική παράσταση με μια ζωντανή παράσταση streaming στο Facebook σήμερα, 17 Ιανουαρίου, στις 20.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Στους επισκέπτες θα συμπεριληφθεί η Ντέμπι Μακ Γκι, η σύζυγος του πρώην Βρετανού μάγου της τηλεόρασης Πολ Ντάνιελς, η οποία θα περιγράψει μερικές από όλες τις φορές που επέζησε της διαδικασίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Αγγελίδη είναι γεγονός

News Room A

Η Μήδεια του Μποστ στο Βεάκειο Θέατρο

News Room A

Το υπουργείο πολιτισμού τιμά την Κική Δημουλά με ένα συγκινητικό video

News Room A