24.3 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
Showbiz

Μίλτος Καρατζάς: “Πήγα στο Μοναστηράκι και τα πούλησα όλα για ένα κομμάτι ψωμί”

Μίλτος Καρατζάς: "Πήγα στο Μοναστηράκι και τα πούλησα όλα για ένα κομμάτι ψωμί"

Ο Μίλτος Καρατζάς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και στον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια, μιλώντας για μια απόφαση που, αν και τότε φαινόταν αυτονόητη, σήμερα του φαίνεται εξαιρετικά λυπηρή.

Η τεράστια συλλογή του από δίσκους και CDs, η οποία αριθμούσε συνολικά 70.000 δίσκους και 55.000 CDs, πωλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές στο Μοναστηράκι. Η απόφαση να αποχωριστεί τη συλλογή του ήρθε καθώς οι προσωπικές του συνθήκες άλλαξαν και οι νέες μουσικές πλατφόρμες προσέφεραν πιο εύκολη πρόσβαση στην αγαπημένη του μουσική. Όπως παραδέχεται ο ίδιος, τότε δεν φανταζόταν ποτέ ότι αυτά τα μουσικά κομμάτια θα είχαν τέτοια αξία. Αν το είχε κάνει σήμερα, θα ήταν πλουσιότερος, καθώς οι δίσκοι και τα CDs του έχουν πλέον ανέλθει σε σημαντική συλλεκτική αξία.

Ο Καρατζάς εξηγεί ότι, ενώ η νέα τεχνολογία και οι streaming πλατφόρμες όπως το Spotify και το YouTube είναι εξαιρετικά βολικές, η εμπειρία του να ακούει κανείς μουσική από έναν δίσκο ή CD, με το συνοδευτικό του ένθετο και τις πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τους παραγωγούς, είναι κάτι που του λείπει. Ο ίδιος θυμάται με νοσταλγία την εποχή που αγόραζε δίσκους του Μπομπ Ντίλαν και διάβαζε κάθε λεπτομέρεια γύρω από τη δημιουργία του έργου, το οποίο τον έκανε να αισθάνεται μέρος της μουσικής.

Στη συνέχεια, ο Καρατζάς αναφέρθηκε και στη σύγχρονη μουσική σκηνή, ειδικότερα στη τραπ, την οποία συναντάμε όλο και περισσότερο σε βίντεο στα social media. Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι συντηρητικός και παραμένει ανοιχτός στις νέες μουσικές τάσεις, δεν διστάζει να εκφράσει την αντίθεσή του για τα ακραία στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτά τα βίντεο. Στην ηλικία του, παρατηρεί τα “κοριτσάκια ημίγυμνα” να ανεβάζουν βίντεο με υβριστικούς στίχους και παραδέχεται πως, αν και γέρασε, δεν αντέχει να τα αποδέχεται. Θεωρεί ότι υπάρχουν όρια στην ελευθερία της μουσικής και, παρόλο που είναι υπέρ της δημιουργικότητας, τα στοιχεία αυτά ξεπερνούν την αποδοχή του.

Related posts

Γιάννης Πλούταρχος: Αυτός είναι ο κούκλος ανιψιός του – Είναι και αυτός τραγουδιστής!

Magdas News

Γιώργος Παπαδάκης: Έπαθε το πρώτο έμφραγμα πριν από 20 χρόνια στον αέρα του Καλημέρα Ελλάδα!

Magdas News

Δέσποινα Βανδή: Περίμενε στο μπαλκόνι τον Βασίλη Μπισμπίκη να γυρίσει από την Ευελπίδων

Magdas News