magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Πόσες ιστορίες κρύβονται πίσω από γνωστά έργα τέχνης; Πόσοι άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν μέσα σ’ ένα πίνακα; Τι σχέση έχει ένα παλιό εργοστάσιο φωταερίου με την τέχνη;

Αυτόν τον ιδιαίτερο χειμώνα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει και προτείνει μία ξεχωριστή σειρά ψηφιακών εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 3-10 ετών, με έμπνευση τους ανθρώπους πίσω από σπουδαία έργα τέχνης αλλά και μέσα σε αυτά, καθώς και τους ανθρώπους που έδωσαν ζωή στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας. Ένα σπουδαίο εργοστάσιο που φώτισε την πόλη για σχεδόν 130 χρόνια, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας και της βιομηχανικής μας κληρονομιάς!

Χωρίς να βγούμε καν απ’ το δωμάτιό μας, ταξιδεύουμε στην παγκόσμια τέχνη, μέσα από τα έργα πέντε μεγάλων καλλιτεχνών από διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα: από την Αναγέννηση στον υπερρεαλισμό και από εκεί στην pop art και τη σύγχρονη τέχνη! Τα παιδιά μαθαίνουν ιστορίες και επινοούν νέες, πειραματίζονται με υλικά, γνωρίζουν τεχνικές και φτιάχνουν τη δική τους εικαστική γλώσσα.

Οι μικροί μας φίλοι θα στήσουν μια μεγάλη γιορτή με φανταστικούς φίλους, όπως o Μαξ Ερνστ, θα γνωρίσουν τους υπέροχους καλεσμένους του και θα μάθουν την τεχνική του κολάζ! Θα χορέψουν στο σκοτάδι με τις φιγούρες της χαρισματικής Πάουλα Ρέγο και θα κατασκευάσουν τους δικούς τους μικρούς χορευτές και τις σκιές τους! Θα τρυπώσουν στο εργοστάσιο του εκκεντρικού Άντυ Γουόρχολ και θα φτιάξουν pop-art πορτραίτα με διάσημες προσωπικότητες της εποχής μας – αλλά και του εργοστασίου φωταερίου… Θα γίνουν μεγάλοι ζωγράφοι και θα ολοκληρώσουν το έργο του Φλαμανδού Πίτερ Μπρέγκελ, ανακαλύπτοντας τα μικρά μυστικά που κρύβουν οι πίνακές του και παίρνοντας μια γεύση τού πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν από 400 χρόνια! Τέλος, θα επιστρέψουν στο σήμερα και θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο πλήθος από απίθανες φιγούρες, γνωρίζοντας έτσι έναν από τους πιο πρωτοπόρους καλλιτέχνες της εποχής μας, τον Άντονι Γκόρμλι!

Με έμπνευση, λοιπόν, τον άνθρωπο, τα παιδιά γίνονται μικροί καλλιτέχνες και καλούνται να βάλουν όλη τους τη φαντασία για να φτιάξουν τους πιο παράξενους, διαφορετικούς και μοναδικούς ανθρώπους που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην τέχνη και στο εργοστάσιο!

Περισσότερες πληροφορίες: www.gasmuseum.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

“Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” | Το νέο βιβλίο της Μαργαρίτας-Ασπασίας Θεοδωράκη

News Room A

NOMSY: Το αγαπημένο στέκι της Γλυφάδας σε ένα λαμπερό dinner party, με γιορτινή διάθεση, για καλό σκοπό!

News Room A

Alana Project στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

News Room A