«Ασφυκτιά» το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις αυξανόμενες ανάγκες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. Ενδεικτικά των παραπάνω είναι όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μέχρι τώρα στο εφημερεύον νοσοκομείο «Αττικό» εισήχθησαν 51 περιστατικά, 14 ύποπτα ως κρούσματα και 37 θετικά. «Γέμισαν οι 4 κλινικές για Covid. Kαι έβαλαν στην Παθολογική κλινική, ύποπτα και θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, μαζί με ογκολογικούς ασθενείς. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο» σημείωσε.
Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι οι 33 ΜΕΘ Covid του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι πλήρης και έτσι αποδεσμεύθηκαν χθες 10 γενικές ΜΕΘ για να δωθούν σε περιστατικά κορωνοϊού. Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στις γενικές ΜΕΘ μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές δομές υγείας. Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος, τόνισε ότι ασθενείς με κορωνοϊνό αλλά και μη Covid ασθνείς κάνουν κοινή χρήση κοινόχρηστων χώρων, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όπως είπε για τη διασπορά του ιού.
Σχετικά με το θέμα των εμβολίων, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε ότι την περασμένη Πέμπτη καταστράφηκαν στο Κέντρο Υγείας των Αθηνών «εκατοντάδες δόσεις γιατί έπεσε το ρεύμα. Οι δόσεις έμειναν σε καραντίνα για να τις ελέξγει η εταιρεία αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν».