magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα εμβόλια που προστατεύουν περισσότερο

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα εμβόλια που προστατεύουν περισσότερο

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και ιδιαιτέρως τα mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna) δείχνουν να παρέχουν έναν σημαντικό βαθμό προστασίας έναντι της βαριάς νόσησης, της νοσηλείας και του κινδύνου θανάτου λόγω της νόσου Covid-19 που έχει προκληθεί από τη νέα παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι τα εμβόλια Covid-19 που δεν είναι mRNA και χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα απέναντι στο να μολυνθεί κάποιος από την Ομικρον.

Αυτό, σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης, αφορά εμβόλια όπως τα AstraZeneca, Johnson & Johnson, τα κινεζικά εμβόλια Sinopharm και Sinovac και το ρωσικό Sputnik, τα οποία παρέχουν μεν μικρότερη ή μεγαλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση, αλλά κάνουν πολύ λίγα πράγματα για να σταματήσουν την εξάπλωση της Ομικρον.

Επειδή πολλές χώρες, ιδίως αναπτυσσόμενες, έχουν βασίσει τα εμβολιαστικά προγράμματά τους σε τέτοια μη mRNA εμβόλια, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία της πανδημίας το 2022.

Σχετικές αναρτήσεις

Ένας στους δύο μεταδίδει τον κορωνοϊό και δεν έχει συμπτώματα – Τι πρέπει να σας υποψιάσει

News Room A

ΑΥΤΟ είναι το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο: Στοιχίζει 1 εκ. ευρώ και θεραπεύει…

News Room

Καρδιά: 5 τροφές που την κρατούν υγιή

News Room A