magdasnews.gr
People & Politics

Μέγιστη Τιμή για τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο. Άξιος!

Μέγιστη Τιμή για τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο. Άξιος!

Η Αλεξάνδρεια αγκάλιασε το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης με την απονομή της Μέγιστης Τιμής του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας
και Πάσης Αφρικής κ.κ.
Θεόδωρου Β’ στο Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.

Απονομή Μέγιστης Τιμής του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στο Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ μαζί με εκπροσώπους του Ελληνισμού, των σωματείων και των φορέων της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου στην έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπογράφηκε μνημόνιο με τον Πατριάρχη, μεταξύ του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και του Ομίλου Αιγυπτιωτών. Η κίνηση αυτή, έφερε πιο κοντά τον προσφυγικό Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του Ελληνισμού, αυτό της Αιγύπτου. «Ευχαριστώ ολόψυχα το ΔΣ του ΕΝΟΑ και προσωπικά τον πρόεδρο του Ρότζερ Γκατ για την άψογη φιλοξενία», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Ο Όμιλος Αιγυπτιωτών που έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές και Ολυμπιονίκες θα στεγάζεται πλέον σε εγκαταστάσεις που θα του παραχωρήσει ο Δήμος, με την ευλογία του Πατριάρχη. Η συνεργασία αυτή που ξεκινά, ανοίγει νέους ορίζοντες για τον αθλητισμό της πόλης μας και ειδικά για τα ναυτικά αθλήματα.

Για τη δυνατότητα που έδωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, προσωπικά, στους Αιγυπτιώτες που δίνουν μάχη επιβίωσης, η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα του απένειμε τον Αστέρα Μεγαλοσταύρου τάγματος του Αγίου Μάρκου, που είναι η μέγιστη τιμή διάκρισης του Πατριαρχείου. «Το γεγονός αυτό είναι μια κορυφαία στιγμή στην ζωή μου», δήλωσε συγκινημένος ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Νωρίτερα ξεναγηθήκανε στις εγκαταστάσεις της κοινότητας των Ελλήνων, στα λίγα παιδιά που έχουν απομείνει ως μαθητές, στα κτίρια που έφτιαξαν οι μεγάλες ευεργέτες Τοσίτσας, Μπενάκης και Αβέρωφ, ενώ έγιναν δεκτοί στο Προξενείο από τον Έλληνα Πρόξενο όπου είχανε μακρά συζήτηση.

Απονομή Μέγιστης Τιμής του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στο Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο

Συγκινητική η στιγμή που επισκέφθηκαν το γηροκομείο με τους ελάχιστους Αλεξανδρινούς γέροντες που πλέον προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτό.

Μεταξύ άλλων την αντιπροσωπεία του Δήμου υποδέχτηκαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Χρήστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Αντρέας Βαφειάδης, η Πρόεδρος του ΕΝΟΑ Αλεξάνδρειας Λιλίκα Θλιβίτου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Κώστας Μιχαηλίδης.

«Ένας Ελληνισμός που συρρικνώθηκε επικίνδυνα και που συρρικνώνεται συνεχώς και έχουμε ιερό καθήκον να τους σταθούμε! Είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι, το οποίο συνεχίζεται και στους υπόλοιπους συλλόγους και φορείς του Καΐρου. Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μας σημάδεψε ενώ η πόλη συνολικά μας μάγεψε με το Ελληνικό αποτύπωμα της 2.000 χρόνια τώρα!», ανέφερε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σε δηλώσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος δέχτηκε πολλές τιμητικές πλακέτες και επαίνους, από όλους τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων με τους οποίους είχαν συναντήσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Είναι πολύ συγκινητική, μετά το «ΑΞΙΟΣ» του Πατριάρχη, η αγάπη και η ζεστασιά που μας έδειξαν όλοι οι σύλλογοι και τους ευχαριστώ θερμά για τους επαίνους που έλαβα εξ ονόματος όλων των συμπολιτών μου, στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη».

Την αποστολή του Δήμου αποτελούν η Αντιδήμαρχος Ζωοφιλίας και Ισότητας των Φύλων Ειρήνη Στελλάκη, ο Αντιδήμαρχος Συντήρησης Πόλης Λάζαρος Τογρίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Ελίνα Αλεξίου (Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής), Φώτης Ιασωνίδης (Πολιτισμού), Θανάσης Καλύβας (Δημοτικής Αστυνομίας), Γιώργος Σαραφίδης (Τεχνικής Υπηρεσίας), η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Αφεντάκη, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θωμάς Κατσαγώνης.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

Σχετικές αναρτήσεις

Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες

News Room A

Σίμος Κεδίκογλου – Eλισάβετ Κατσαμάκη: Θα γίνουν για δεύτερη φορά γονείς

News Room A

Γιάννης Πλακιωτάκης: Επέστρεψε στο σπίτι μετά από σχεδόν ένα μήνα

News Room A