magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης Μυστήριο_29  Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Ένα εμβληματικό έργο – προάγγελος του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη, για τη θεατή και αθέατη ιστορία της Ελευσίνας. Μια σπάνια διαδρομή στα Μυστήρια και τη μοναδικότητα μιας πόλης – διαχρονικού σημείου αναφοράς όλης της ελληνικής ιστορίας. Ομιλούντα πορτρέτα, φωτογραφικά ντοκουμέντα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, λιθογραφίες, σπάνια εκθέματα συλλεκτών και πολύτιμα μουσειακά αντικείμενα. Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. 

Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Την Έκθεση εγκαινίασε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο​. Xαιρετισμό απηύθυνε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Μουσείο Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Δέσποινα Γερουλάνου, ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της 2023 Ελευσίς, Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου και ο Θεοφιλέστατος Άγιος Επίσκοπος Ελευσίνας Δωρόθεος, εκπρόσωπος της αυτού Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου. Στην Έκθεση παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι από τον χώρο των εικαστικών, των τεχνών και της πολιτικής, θεσμικοί φορείς και περισσότεροι από 550 επισκέπτες. 

Το Μυστήριο_29  Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, υπό την επιμέλεια της αρχιτέκτονος – μουσειολόγου Ερατώς Κουτσουδάκη, επιχειρεί να ερμηνεύσει την πόλη ως Έκθεμα προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδρομή στον πυρήνα της ύπαρξής της· από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους, στην παράδοση και την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την πολύπαθη εργασιακή πραγματικότητα, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα, στους ανθρώπους αλλά και τις κοινότητες που τη συνθέτουν.

Η είσοδος στο Μυστήριο_29  Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο είναι δωρεάν

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Επιμέλεια Έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη

Διάρκεια: 13 Οκτωβρίου έως 27 Νοεμβρίου 

Διεύθυνση: Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, Αθήνα

Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00

Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi


Συνδιοργάνωση: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα &  Μουσείο Μπενάκη

Σχετικές αναρτήσεις

Η Gallery Genesis παρουσιάζει τη νέα δουλειά της Εβίτας Κανέλλου με τίτλο «Spring Formula»

News Room A

Αναβάλλονται οι συναυλίες του Αγγελάκα σε Τεχνόπολη και Πάτρα

News Room A

Η συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στο Θέατρο Βράχων

News Room M