magdasnews.gr
People & Politics

Μαριέττα Γιαννάκου: Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Μαριέττα Γιαννάκου: Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Μαριέττα Γιαννάκου εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής αναδεικνύεται στο αξίωμα αυτό. Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, εξελέγη αντιπρόεδρος της υποεπιτροπής για τις Μελλοντικές Δυνατότητες Ασφάλειας και Άμυνας της Συμμαχίας.

Η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου μετά την εκλογή της δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα εργαστούμε με βάση την προσδοκία που έχουμε για τη Συμμαχία, για το ΝΑΤΟ 2030, βάσει των τριών στόχων που έχουν τεθεί από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Στόλτενμπεργκ, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά Συμμαχία, με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα της και του παγκόσμιου ρόλου της. Τα κριτήρια αυτά θεωρώ ότι θα μας καθοδηγήσουν στην εργασία μας μελλοντικά και στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ άνδρες και γυναίκες θα δουλέψουμε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τρεις αυτοί στόχοι».

Σχετικές αναρτήσεις

«Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ»: Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17Ν

News Room A

Η άγνωστη φιλία του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον Τόλη Βοσκόπουλο

News Room A

Νέο κόμμα ίδρυσε ο Πέτρος Κόκκαλης

News Room G