magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Μαρία-Τζάκυ Κάλλας …. στο Ντιβάνι – «Μέσα από τα μάτια της αδελφής της» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

ΤΖΑΚΥ ΚΑΛΛΑΣ

Στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ξεκινάει το ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ με το Μουσικό Αναλόγιο – Μαρία Τζάκυ Κάλλας στο Ντιβάνι – «Μέσα από τα μάτια της αδελφής της» σε συνεργασία με ένα διεθνές επιτελείο μουσικών, την Soprano: Βασιλική Καραγιάννη, το Βαρύτονο: Χάρη Αδριανό και τον Πιανίστα: Δημήτρη Γιάκα.

Μια ιδέα της Μάγδας Μαυρογιάννη η οποία έγραψε και αφηγείται το κείμενο … μεταμορφώνεται σε Τζάκυ με πολύ πειστικό τρόπο, μιας και την γνώρισε προσωπικά και της μίλησε  ανοιχτά για την δύσκολη σχέση που είχε με την διάσημη αδελφή της ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη κατοικεί στο σπίτι της Τζάκυ Καλογεροπούλου το οποίο αγόρασε από την ίδια στις 3 Δεκεμβρίου 1989.  Το συντηρεί όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα και το απολαμβάνει δίνοντας Salon Concert.

Η Μαρία Κάλλας έλεγε: η αδελφή μου ήταν λεπτή και όμορφη.  Η μητέρα πάντα την προτιμούσε.  Εγώ ήμουν το ασχημόπαπο …. η αδελφή μου πρωταγωνιστούσε στην οικογένεια … Όταν μεγαλώσαμε όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν.  Εγώ έγινα Ντίβα και εκείνη το απόλυτο τίποτε.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη διηγείται με γλαφυρό τρόπο την ιδιαίτερη αυτή σχέση … το λυρικό τραγούδι ενισχύει την ατμόσφαιρα με τις γνωστές άριες που τραγούδησε η μεγάλη Ντίβα και στο τέλος ο Φώτης Παπαθανασίου (καλλιτεχνικός διευθυντής του ιδρύματος) αναλύει στο Ντιβάνι την ψυχολογία των δυο αδελφών ΜΑΡΙΑΣ και ΤΖΑΚΥ.

INFO:
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

 

Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Μαρτίου
Ώρα έναρξης:  20:30
Εισιτήρια: 20 ευρώ,  15 ευρώ,  10 ευρώ
Διάρκεια : 1 ώρα και 15 λεπτά
Προπώληση/Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.thf.gr και
στο ταμείο του Ιδρύματος | στο 2103611206
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης,

Email: [email protected],[email protected]

Σχετικές αναρτήσεις

Τα λαμπερά γενέθλια του διακεκριμένου διαιτολόγου Θαλή Παναγιώτου

News Room A

Το The Art Dose στο Παρίσι στην κορυφαία έκθεση Maison&Objet

News Room A

Οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Καρακάση και Μάκης Ψαραδέλλης σε καλοκαιρινές συναυλίες με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

News Room A