Στην τελευταία της συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno, η Μανίνα Ζουμπουλάκη αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων και στον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό της δικής της πορείας.
Η γνωστή δημοσιογράφος επεσήμανε την ανάγκη για προσωπική ευτυχία και την απελευθέρωση από τα παραδοσιακά πρότυπα που υπαγορεύουν ότι η γυναίκα πρέπει να έχει έναν σύντροφο για να ολοκληρωθεί.
«Μεγαλώσαμε με την νοοτροπία ότι πρέπει να έχουμε έναν σύντροφο», δήλωσε η Μανίνα, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτή η κοινωνική πίεση οδηγεί πολλές φορές σε ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η ίδια επεσήμανε ότι η ανάγκη για έναν σύντροφο συχνά συνδέεται με την παραδοχή ότι η γυναίκα πρέπει να αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού, ενώ οι άντρες μπορεί να θεωρούν ότι τους ανήκει η θέση του «σωτήρα». Ωστόσο, όπως σημείωσε, αυτή η νοοτροπία δεν είναι για όλους και, για κάποιους ανθρώπους, το «ιδανικό» μπορεί να μην περιλαμβάνει τη συντροφικότητα.
Η Μανίνα αναφέρθηκε και στη διαφοροποίηση των συνθηκών μεταξύ των δύο φύλων, τονίζοντας ότι ενώ ένας άντρας μπορεί εύκολα να βρει σύντροφο στα 50 του, για μια γυναίκα η κατάσταση είναι διαφορετική, ειδικά αν δεν πληροί τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς και επιτυχίας. Η ίδια, άλλωστε, τόνισε ότι δεν θα ένιωθε άνετα να είναι η «τσαχπίνα» σε ένα μπαρ, ωστόσο επισήμανε πως η ζωή μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και χωρίς την παρουσία ενός άντρα.
Επιπλέον, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη σημασία της προσωπικής ευτυχίας, δηλώνοντας ότι το να περιμένει κανείς να σωθεί από κάποιον άλλον είναι μια απογοητευτική προσδοκία. «Το να είσαι ευτυχισμένη είναι προσωπική υπόθεση. Αν περιμένεις από άλλον, σώθηκες», υπογράμμισε, δίνοντας έμφαση στην ατομική ευθύνη για την ευημερία και την πληρότητα.
Η Μανίνα εξομολογήθηκε επίσης τις επιλογές της στο θέμα της εμφάνισης και της γήρανσης, αναφέροντας ότι δεν επιθυμεί να καταφύγει σε καλλυντικές επεμβάσεις για να παραμείνει «νέα», προτιμώντας μια πιο φυσική προσέγγιση στη ζωή. Στην ίδια συνέντευξη, μίλησε με συγκίνηση για την απόκτηση της κόρης της στα 47 της, θεωρώντας αυτή την εμπειρία ως μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει κάτι όμορφο.
Με τα λόγια της, η Μανίνα Ζουμπουλάκη προσέφερε μια βαθιά ανάλυση για τη σύγχρονη γυναίκα, την ανάγκη για αυθεντικότητα και την προσωπική δύναμη που απαιτείται για να είναι κανείς ευτυχισμένος.
