Η εκπομπή Secret Song του ALPHA παρουσίασε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, με αφορμή το τραγούδι «Χωρίς αποσκευές» από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.
Το κομμάτι ήταν αφιερωμένο στη σύζυγο του σκηνοθέτη, Ελένη, που έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιουλίου 2022, καθώς και στον μεγάλο μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Πριν την προβολή του τραγουδιού, ο Γιάννης Σμαραγδής μοιράστηκε ένα βαθύ μήνυμα: «Στη ζωή μου έστειλα αγάπη, συνιστώ σε όλους να στέλνετε αγάπη». Τα λόγια και η μελωδία του κομματιού τον συγκίνησαν βαθιά, οδηγώντας τον σε λυγμούς.




Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων εξήγησε ότι το τραγούδι ήταν ένας αποχαιρετισμός για την «υπέροχη Ελένη με το βαθύ βλέμμα», χαρακτηρίζοντας την αφιέρωση ως έναν τρόπο να τιμήσει τη μνήμη της.
Ο Γιάννης Σμαραγδής, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για την αείμνηστη σύζυγό του με συγκλονιστικά λόγια: «Η Ελένη δεν ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, ήταν ένας άγγελος. Μου δάνειζε τα φτερά της για να δημιουργήσω και, όταν τελείωνα, της τα επέστρεφα για να μην μείνει άπτερη. Ήταν εκείνη που οδηγούσε, όχι εγώ. Δεν της άξιζα».
Το αφιέρωμα ανέδειξε το βάθος της αγάπης και της συνεργασίας του ζευγαριού, αγγίζοντας τις καρδιές των τηλεθεατών.
