magdasnews.gr
Ταξίδια

Λονδίνο: Όσα πρέπει να γνωρίσεις πριν κλείσεις βαλίτσα για την πιο πολυπολιτισμική πόλη της Ευρώπης

Μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει την Ευρώπη γραφειοκρατικά, αλλά η πρωτεύουσά της, το Λονδίνο, παραμένει ένα κέντρο πολιτισμού, συνάντησης λαών και με μία ατζέντα δραστηριοτήτων που σίγουρα πρέπει να ανακαλύψεις.

Για να ζήσεις μία ολοκληρωμένη βρετανική εμπειρία, πρέπει να σίγουρα να περάσεις μία βόλτα από το διάσημο Big Ben. Μπορεί αυτή την περίοδο να είναι υπό συντήρηση, αλλά σίγουρα μία απογευματινή φωτογραφία δίπλα στον Elizabeth Tower θα κερδίσει το Instagram και θα γεμίσει με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα το ταξίδι σου.

Προγραμματίζοντας ένα ταξίδι σου στο Λονδίνο, πρέπει να προσθέσεις στις δραστηριότητές σου και την διάσημη πλέον ξενάγηση στα Ανάκτορα του Westminister. Ένα κτίριο που έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες, αλλά και πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού το συνδρομητικό Sky News και το BBC, έχουν τουλάχιστον δύο studios, στους ορόφους του.

Σε μία από τις αίθουσες του House Of Commons, θα σε κεράσουν και παραδοσιακό αγγλικό τσάι, ενώ στη συνέχεια, θα επισκεφθείς και το γοτθικό Αβαείο, το οποίο μάλιστα αποτελεί και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ταξίδι στο Λονδίνο, χωρίς μία βόλτα στην γυάλινη γέφυρα του Τάμεση δεν γίνεται. ν θέλεις λοιπόν να απολαύσεις τη θεά στον Τάμεση η London Tower Bridge σε περιμένει! Εκεί θα σε περιμένει ξεναγός, με τον οποίο θα μάθεις τα πάντα για την ιστορία της και στο τέλος θα περπατήσεις στη γυάλινη πλευρά της με το διάσημο Glass Floor Walkaway, που ενώνει του δύο πύργους και από το οποίο θα απολαύσεις τη θέα του Τάμεση σε ύψος 42 μέτρων.

Αν δεν φοβάσαι τα ύψη, το «μάτι του Λονδίνου» θα σου προσφέρει απολαυστική θέα και ρομαντικές στιγμές από ψηλά. Η φαντασμαγορική ρόδα-παρατηρητήριο θα σου προσφέρει μαγευτική θέα προς το Λονδίνο, ενώ το London Eye River Cruise θα σου χαρίσει μια μοναδική ξενάγηση εν πλω στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Καλό είναι να παραμείνεις εκεί μέχρι το βράδυ, αφού το «London Eye», μόλις σκοτεινιάσει, μαγεύει με τον φαντασμαγορικό φωτισμό του.

Στο Λονδίνο, θα μπορέσεις να ξεναγηθείς στα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης, όπως τα Βρετανικό Μουσείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο του Λονδίνου. Αν αγαπάς την τέχνη, τότε πρέπει απολαύσεις ξεναγήσεις σε γκαλερί, όπως τις Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ, Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων και Εθνική Πινακοθήκη.

Δεν μπορεί το ταξίδι σου στο Λονδίνο να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένο, αν δεν κάνεις και μία βόλτα στο διάσημο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Madame Tussauds.

Λατρεύεις την βασιλική ζωή, ζεις για να μαθαίνεις τις κινήσεις της Kate Middleton και τι φόρεσε η Βασίλισσα Ελισάβετ; Τότε η επίσκεψη στο Buckingham Palace επιβάλλεται! Εκεί, θα καταφέρεις να φωτογραφίσεις το παλάτι και να δεις την εντυπωσιακή αλλαγή της βασιλικής φρουράς εντελώς δωρεάν.

Στο Λονδίνο θα ξεχάσεις την πραγματικότητα και θα μπεις στον μαγικό κόσμο του Harry Potter. Μία επίσκεψη στην Platform 9 ¾ είναι απαραίτητη. Ο Harry Potter και η παρέα του σε περιμένουν για ένα ξεχωριστό tour στο studio της Warner Bros στο Watford για να σε μεταφέρουν για τα καλά στο Hogwards.

Τέλος, ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου, είναι must! Ξεχωρίζει με τη μεσαιωνική του αύρα και την μεγαλοπρεπή διακόσμηση του και αξίζει σίγουρα την επίσκεψή σου.

Συμβουλές για το ταξίδι σου στο Λονδίνο:

  1. Αγόρασε αγγλικό αριθμό τηλεφώνου για λιγότερες χρεώσεις. Κοστίζει μόνο 15€
  2. Αν θέλεις να μετακινηθείς με τα ΜΜΜ, τότε αγόρασε μία Visitor Oyster Card. Θα την φορτίσεις και θα έχεις όσες μετακινήσεις χρειάζεσαι.
  3. Για την επίσκεψή σου στα μουσεία, «κλείσει» ένα London Pass. Θα σου προσφέρει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 60 κορυφαία αξιοθέατα του Λονδίνου.
  4. Τα ξενοδοχεία είναι πολύ ακριβά, οπότε πριν κλείσεις κάποιο δωμάτιο, κάνε μία σωστή έρευνα αγοράς.
  5. Αν φοβάσαι ότι δεν θα δεις όσα θέλεις, πήγαινε μία βόλτα με το Big Bus, που θα περάσει μπροστά από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Αθήνα μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών στα World Travel Awards

News Room A

Τρία ελληνικά νησιά στη λίστα με τα πιο ασφαλή νησιά της Ευρώπης για διακοπές

News Room A

Στη 2η θέση της Amazon ταξιδιωτικός οδηγός με βίντεο από τη Σαντορίνη

News Room A