magdasnews.gr
People & Politics

Λιάνα Κανέλλη: Το τρυφερό “γράμμα” στη Σοφία Μπεκατώρου

Λιάνα Κανέλλη: Το τρυφερό "γράμμα" στη Σοφία Μπεκατώρου

Η υπόθεση και οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκη μας έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Η Λιάνα Κανέλλη, με ένα μικρό και συγκινητικό “γράμμα”, απευθύνεται στη Σοφία Μπεκατώρου.

Με ύφος τρυφερό, σαν μαμά που απευθύνεται στο παιδί της, η Λιάνα Κανέλλη, εκφράζει την στήριξή της στη Σοφία Μπεκατώρου. Διαβάστε τα όσα έγραψε:

“Αυτός μόλυνε τη θάλασσα κι εσύ κορίτσι μου, Σοφάκι θα σ’ έλεγα αν ήσουν κόρη μου, κόπιασες, πάλεψες με τα μέσα σου κι έξω λυσσασμένα κύματα και κράτησες τα πανιά σου ανοιχτά, το σκάφος σου σε πορεία νικηφόρα, ακόμη και για όλες κι όλους εκείνους που δεν ξέρουν από θάλασσα και θύελλες. Ευχαριστώ θ’ ακούσεις πολλά. Για το κουράγιο, το θάρρος κι άλλα τέτοια. Το μεγάλο θα στο πει μόνο η ψυχή σου, που ξεχωρίζει όμορφη, μέσα στο βούρκο των «ευγενών» τεράτων του καθωσπρεπισμού και της εκβιασμένης «κανονικότητας».

Με νοιάζει μόνον να μην κινδυνέψεις να τραυματιστείς, γρατσουνιά να μην πάθεις, πικρή γεύση στο στόμα να μη νιώσεις από δω και μπρος, επειδή αποφάσισες να μιλήσεις. Να μη σε κάνει να αισθανθείς, αυτή η σάπια, γλυκερή και ύπουλη κριτικολαγνεία των διαδικτυακών ημερών και της «δημοκρατίας της πλατφόρμας», που πλουτίζει απ’ τα δράματα κι εμπορευματοποιεί τα ανίχνευτα κλάματα, ποτέ μονάχη σου και ξανά. Ποτέ μονάχη στη θέση της άφατης αδυναμίας, που είναι ο βιασμός.

Θα σου πω ό,τι είπα κάποτε για τη ζωή, στο δικό μου το παιδί: Κράτα το τιμόνι σου. Χάραξε την πορεία σου. Βρες τις θάλασσες και τα λιμάνια σου. Εγώ μπορώ μόνο να φυσάω μ’ όλες μου τις δυνάμεις, άνεμο ούριο στα πανιά σου. Ώσπου ν’ ανοίξει ο καιρός, να καθαρίσει ο ουρανός και να σκιαχτεί η γενική άπνοια. Την άδολη αγάπη σου εύχομαι να συναντάς, σε κάθε λιμάνι που θα δένεις.”

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Λιγνάδης: “Θα απαντήσω εν καιρώ και αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου”

News Room A

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Παρέθεσε γεύμα σε ουκρανικό εστιατόριο – Τι είπε στις ιδιοκτήτριες

News Room A

Βασίλης Κικίλιας: Απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στον Εθνικό Κήπο

News Room A