26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Κυριάκος Πιερρακάκης: 10.700 οι αποβολές για κινητά στα σχολεία

Κυριάκος Πιερρακάκης: 10.700 οι αποβολές για κινητά στα σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική πολιτική.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 10.700 περιστατικά αποβολών μαθητών λόγω χρήσης κινητών τηλεφώνων εντός σχολικών μονάδων, υπογραμμίζοντας την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών για την πειθαρχία στα σχολεία.

Για το ζήτημα των «αιώνιων φοιτητών», ο κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. «Η ρύθμιση αυτή, που έχει νομοθετηθεί από το 2002, είναι πλήρης και περιλαμβάνει εξαιρέσεις. Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της», σημείωσε κατηγορηματικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας ότι έχουν ήδη υπογραφεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την αδειοδότησή τους, ενώ οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Συμπληρωματικά, αποκάλυψε ότι υπάρχουν σχέδια για συνεργασίες ελληνικών πανεπιστημίων με 50 κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού για κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα. «Η πρόσκληση ύψους 62 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον από κορυφαία ιδρύματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Εκτιμώ ότι η λίστα των συνεργατών θα εντυπωσιάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε τη δυναμική της Ελλάδας στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι η χώρα μας κατατάσσεται 8η παγκοσμίως σε αριθμό φοιτητών που επιλέγουν σύντομες σπουδές στο εξωτερικό. «Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα να εξελιχθεί σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης», κατέληξε.

Related posts

Η Αθηνά Λινού κατέθεσε μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Magdas News

Στα «μαχαίρια» Κασσελάκης και Τσίπρας: Τι ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πότε οι ανακοινώσεις

Magdas News

Σωκράτης Φάμελλος: “Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει”

Magdas News