26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Τέμπη: “Η Hellenic Train θα λογοδοτήσει ποινικά αν αποδειχθεί ύποπτο φορτίο”

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Τέμπη: "Η Hellenic Train θα λογοδοτήσει ποινικά αν αποδειχθεί ύποπτο φορτίο"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία των Τεμπών και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία και στην πολιτική σκηνή.

Στη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και τα αιτήματα της κοινωνίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το γεγονός ότι η κοινωνία βιώνει ακόμα την τραγωδία αυτή σαν «ανοιχτή πληγή», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις και να μην αφήσει αναπάντητα ερωτήματα. «Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια», δήλωσε και επανέλαβε ότι η απάντηση στην υπόθεση μπορεί να δοθεί μόνο από τη δικαιοσύνη, η οποία έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει σε βάθος τα γεγονότα.

Όσον αφορά τις κατηγορίες περί συγκάλυψης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, αναφέροντας ότι τα κινητά τηλέφωνα όλων των εμπλεκόμενων ατόμων έχουν ανοιχτεί και ότι η δικαιοσύνη έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει ενεργά στην έρευνα και ότι η διαχρονικότητα του προβλήματος, το οποίο ξεπερνά την παρούσα κυβέρνηση, καθιστά την όλη υπόθεση ακόμα πιο σύνθετη.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την τραγωδία, τονίζοντας ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η διάσωση των τραυματιών και η αναγνώριση των θυμάτων. Εξέφρασε την αντίθεσή του με τις κατηγορίες που τον θέλουν να σκέφτηκε άλλους σκοπούς εκείνη τη στιγμή, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον που προσπαθεί να σώσει ζωές».

Για τις διαμαρτυρίες και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κατηγορία ενοποιεί κάποιους που εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανθρώπων και κάλεσε σε περισσότερο σεβασμό για τους συγγενείς των θυμάτων. Όσον αφορά την έρευνα για τυχόν ύποπτα φορτία στο τρένο, επισήμανε ότι η Hellenic Train πρέπει να λογοδοτήσει αν αποδειχθεί ότι υπήρχε αμέλεια από μέρους της εταιρείας.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τη συνέντευξή του, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει καμία διαδικασία, αν προκύψουν νέα στοιχεία και αν ο ανακριτής αποφασίσει να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες. Υπογράμμισε τη σημασία της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από την αμφισβήτηση της προσπάθειας της κυβέρνησης να μάθει την αλήθεια.

Related posts

Άδωνις Γεωργιάδης: “Προσωπικό μου στοίχημα να μειώσω τον χρόνο αναμονής στις εφημερίες”

Magdas News

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Απόστολος Γκλέτσος – «Ο λόγος προφανής»

Magdas News

Ο Μπόρις Τζόνσον πήγε το παιδί του στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρύστου: «Οι υπηρεσίες του ΕΣΥ είναι ανώτερες του ΝΗS»

Magdas News