13.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022
More

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κρέας στην κατάψυξη: Μετά από πόσο καιρό γίνεται επικίνδυνο;

    Ενώ πολλοί πιστεύουν πως η κατάψυξη είναι εντελώς ακίνδυνη για την αλλοίωση του κρέατος, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το κρέας δεν πρέπει να μένει για πολλούς μήνες στη κατάψυξη, γιατί γίνεται επικίνδυνο, λόγω παθογόνων μικροβίων που μπορεί να ζωντανέψουν κατά την απόψυξη.

    Το μυστικό είναι να γίνεται ομοιόμορφη και σταθερή κατάψυξη, και αυτό επιτυγχάνεται με κλείσιμο του κρέατος σε μια αεροστεγή σακούλα. Στο χρόνο κατάψυξης προσθέστε πάντα και μερικές ημέρες όπου έχουν μεταφερθεί από τον τόπο σφαγής και κάποιες ημέρες που μπορεί να παρέμειναν στην κατάψυξη του καταστήματος που το αγοράσατε.

    Δείτε τις γενικές οδηγίες ψύξης ανάλογα με το κρέας:

    • Μαγειρεμένα πουλερικά4 μήνες
    • Ωμά κομμάτια πουλερικών9 μήνες
    • Ολόκληρα πουλερικά άψητα12 μήνες
    • Μαγειρεμένο κρέας2 έως 3 μήνες
    • Άψητα ρολά κρέατος4 έως 12 μήνες
    • Άψητες μπριζόλες ή παϊδάκια4 έως 12 μήνες
    • Ωμός κιμάς3 έως 4 μήνες
    - Advertisement -

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Latest Posts