Ο Κώστας Αρζόγλου, σε δηλώσεις του στο «Happy Day» και τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο, άνοιξε την καρδιά του για τον χρόνο που περνάει και για τις αντιφάσεις της προσωπικής του πορείας στον χώρο της υποκριτικής. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε σε μια περίοδο της ζωής του, όταν βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας και παραδέχθηκε ότι υπήρξε «Νάρκισσος» για πέντε χρόνια.
«Πέρασα μια πενταετία που ήμουν Νάρκισσος. Το θεωρώ μεγάλη ματαιοδοξία», δήλωσε με ειλικρίνεια ο Αρζόγλου, εξηγώντας πως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένιωθε ότι ο κόσμος γύρω του περιστρεφόταν γύρω από τον ίδιο. Η δημοσιότητα και η συχνή αναγνώριση στους δρόμους, τα εξώφυλλα και τα φώτα της δημοσιότητας τον είχαν κάνει να πάρει «πάνω του» τη σημασία και την εικόνα του.
Ωστόσο, σήμερα, με τον χρόνο να έχει περάσει και τη ζωή να έχει διαμορφωθεί, ο ηθοποιός είναι σαφής και λέει πως πλέον δεν έχει την επιθυμία να επιστρέψει σε εκείνη την περίοδο της ζωής του. «Δεν θα ήθελα να ήμουν ξανά 22 χρονών», σημείωσε με αποδοχή του περάσματος του χρόνου και της αλλαγής που φέρνει. Δεν διστάζει να εκφράσει την άποψη ότι αν ο χρόνος μπορούσε να σταματήσει, θα το θεωρούσε ιδανικό, αναγνωρίζοντας την ηλικία του και την αξία της ωριμότητας. «Αν σταματήσει να αυξάνεται ο χρόνος, ακόμα καλύτερα. Είμαι 78», είπε με μια δόση χιούμορ και αποδοχής του γηρασμένου εαυτού του.
Η τοποθέτηση του Κώστα Αρζόγλου για την προσωπική του εξέλιξη και τη σχέση του με τη δημοσιότητα φανερώνει μια πορεία αναγνώρισης των λαθών του και την αποδοχή της φυσικής πορείας της ζωής. Ο ηθοποιός φαίνεται να έχει βρει μια εσωτερική ισορροπία, συνειδητοποιώντας ότι το αληθινό νόημα της ζωής δεν βρίσκεται στη ματαιοδοξία, αλλά στην ωριμότητα και την αυτογνωσία.
