4.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι αναστολές των υγειονομικών – Τέλος χρόνου για τους ανεμβολίαστους

  Ο χρόνος τελείωσε και το ξεκαθάρισμα στα δημόσια νοσοκομεία άρχισε, με άλλους να προσέρχονται για να παραλάβουν το χαρτί της αναστολής, άλλους για να παραλάβουν το…καρτελάκι τους ως εμβολιασμένοι και κάποιους, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, να βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, γιατί χωρίς αυτούς δεν έβγαιναν οι βάρδιες.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, όπου η αναστολή άργησε μια μέρα, με τους 250 ανεμβολίαστους να δουλεύουν σήμερα κανονικά.

  «Κανένας δεν βγήκε σε αναστολή. Γιατί τελικά δεν ήταν έτοιμο το σύστημα», λέει ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων Αγίου Ανδρέα.

  Από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη έως την Πάτρα, την Κρήτη και τη Μυτιλήνη, δεκάδες υγειονομικοί ανά τη χώρα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

  Σύμφωνα με το LIVE NEWS του MEGA, τα προβλήματα ουκ ολίγα. Με δυσκολία θα βγαίνουν οι βάρδιες στο Κρατικό Νίκαιας όπου θα λείψει το 11% του δυναμικού, ενώ στο Γεννηματάς οι ανεμβολίαστοι νοσοκομειακοί ανέρχονται στους 110.

  Γιγάντια ελληνική σημαία κρέμασαν οι ανεμβολίαστοι στην είσοδο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ενώ μικροένταση επικράτησε στο Αττικόν μεταξύ υγειονομικών και ενός οδηγού ΙΧ που προσπαθούσε μάταια να διασχίσει τον δρόμο.

  Κάποιοι φοβούνται, κάποιοι πιστεύουν πως ο ιός μεταδίδεται από τους ασθενείς και όχι από τους ίδιους, άλλοι αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα, άλλοι δηλώνουν πως δεν είναι αντιεμβολιαστές.

  Στα όριά του το ΕΣΥ

  156 υγειονομικοί στο Παπανικολάου και 120 στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι μέχρι τέλους.

  Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το αστρονομικό ποσοστό των ανεμβολίαστων που έφτανε το 45% μειώθηκε εν τέλει στο 11%.

  Πατείς με πατώ σε στους διαδρόμους του ΠΑΓΝΗ όπου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι φτάνουν τους 138. Στο 8% φτάνει το ποσοστό αποχής στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

  Χωρίς ογκολόγο η Μυτιλήνη

  «Με παίρνουν συνεχώς ασθενείς τηλέφωνο και δεν ξέρω τι να τους πω».

  - Advertisement -

  Ο Ηλίας Νικολαΐδης είναι ο μοναδικός ογκολόγος στη Μυτιλήνη. Είναι ανεμβολίαστος και όπως λέει, δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί.

  «Έχω δική μου άποψη ως γιατρός. Έχω προσωπικό φόβο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό σεβαστό;».

  Ένας ογκολόγος από την Αθήνα επιστρατεύεται για να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες στο νησί, την ώρα που θα λείψουν ακόμη 45 υγειονομικοί.

  Απέρριψε το ΣτΕ προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για «πάγωμα» του εμβολιασμού

  «Όχι» στην αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας  του εμβολιασμού στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, είπε το  Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε το σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να  «παγώσει» η εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας, κινούμενο στην γραμμή που είχε τηρήσει και ως προς την έκδοση των προσωρινών διαταγών, αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ.

  Τώρα πλέον αναμένεται η κρίση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα συζητήσει τη σχετική αίτηση ακύρωσης στις 8 Οκτωβρίου.

  Στις προσφυγές μεταξύ άλλων αναφέρεται  ότι «η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν αποτελεί μια νομοθετική επιλογή, που θίγει τον καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι κατά την άποψη μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη».

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ