25.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Νόσησε αρνητής καθηγητής – Καταγγελίες για τις κινήσεις που έκανε στο σχολείο

«Ο καθηγητής ήταν προκλητικός» αναφέρουν γονείς μαθητών στη Θεσσαλονίκη, που ζητούν να βρεθεί τρόπος ώστε να καλυφθούν τα κενά των παιδιών στο μάθημά του. Τι συνέβη στο σχολείο, από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς…

Ακόμη ένα περιστατικό με καθηγητή αρνητή του κορονοϊού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνους που εξακολουθούν αμετανόητοι να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας και να προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Πρόκειται για καθηγητή Γυμνασίου σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος με τις -λίγο πολύ- γνωστές… τακτικές των αρνητών του κορονοϊού, των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων έθεσε εαυτόν εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.

Το πρώτο 15νθήμερο της νέας χρονιάς όλα κυλούσαν ομαλά. Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου -οπότε ο πυρήνας αρνητών έκανε την εμφάνισή του στα σχολεία- ο εν λόγω καθηγητής παρουσίασε σημάδια αλλαγής στη συμπεριφορά του, υιοθετώντας απόψεις κατά των εμβολίων και των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Παρά τις συστάσεις που δέχθηκε από τη διεύθυνση και παρά το γεγονός ότι είχε νοσήσει, αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα (είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid test) ώστε να κάνει το μάθημά του κανονικά, με συνέπεια από τα μέσα Νοεμβρίου οι μαθητές του να μένουν με ελλείψεις στο μάθημά του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Χαράλαμπος Τσεκούρας τόνισε στο thesstoday.gr, ότι μετά τις καταγγελίες απομακρύνθηκε πριν από δύο ημέρες τελείως από το σχολείο, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για άμεση κάλυψη της θέσης του. «Έχουμε κάνει καταγγελία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία κοινοποιήθηκε μέχρι το γραφείο της κ. Κεραμέως και του πρωθυπουργού. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις αυτού του ανθρώπου», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «εμείς θέλουμε καθηγητή για να κάνει μάθημα τα παιδιά μας, τα οποία εδώ και καιρό είναι πίσω στην ύλη για τον συγκεκριμένο λόγο».

Όπως συνεχίζει ο κ. Τσεκούρας, «ο προβληματισμός μας είναι που έχουν χαθεί αρκετές ώρες φοίτησης από το μάθημά του», ενώ, όπως υποστηρίζει «στην αρχή δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Αυτά πρωτοεμφανίστηκαν μετά από 15 μέρες το άνοιγμα των σχολείων. Έχω πληροφορηθεί για πάρα πολλά που έχει πει για τα εμβόλια και τον κορoνοϊό, αλλά δεν τα γνωρίζω αναλυτικά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πριν από δύο ημέρες απομακρύνθηκε εκτός του χώρου του Γυμνασίου».

Ο προβληματισμός τον γονέων, σύμφωνα με τον κ. Τσεκούρα, είναι το πότε θα καλυφθεί το κενό του καθηγητή. Από την άλλη πλευρά, πηγές του σχολείου επισημαίνουν ότι το ζήτημα του εκπαιδευτικού έχει ήδη μεταφερθεί εγγράφως στους αρμόδιους προϊσταμένους και μάλιστα, βρίσκεται σε προχωρημένη διαδικασία, ενώ υπογραμμίζουν ότι πιθανότατα θα καλυφθεί το κενό του. Επίσης, δηλώνουν ότι νοιάζονται για τα παιδιά -όπως νοιάζονται και οι γονείς- και για τον λόγο αυτόν, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για την επίλυση του ζητήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.