magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Θα χρειαστεί τρίτη δόση για όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson;

Κορωνοϊός: Θα χρειαστεί τρίτη δόση για όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson;

Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα “βασανίζει” τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με “Johnson & Johnson“. “Θα χρειαστώ και τρίτη δόση;”. Την απάντηση στο ερώτημα έδωσε σήμερα στην προγραμματισμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η ίδια αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Novavax που προορίζεται για τον βασικό εμβολιασμό, ενώ σημείωσε πως άλλα εμβόλια της ίδιας τεχνολογίας θα χρησιμοποιηθούν για την αναμνηστική δόση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα χρειαστεί τρίτη δόση με m- RNA σε όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson όπως συμβαίνει σε κάποιες χώρες, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι οι δύο δόσεις παρέχουν επαρκή προστασία. Όπως διευκρίνισε το Johnson & Johnson υστερεί μετά την πρώτη δόση, ενώ προσφέρει ικανοποιητική ανοσία μετά τις δύο δόσεις.

Αναφορικά με την τέταρτη δόση, η επιτροπή εμβολιασμών έχει αποφασίσει για τη χορήγηση της σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα

Όπως είπε, στα παιδιά και εφήβους στις κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων έχει εγκριθεί η τρίτη δόση. Η επιτροπή αξιολογεί τις περιπτώσεις και θα προβεί στη σύσταση τέταρτης δόσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός: Απρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους 4 στους 10 Έλληνες γονείς

News Room A

Πέτρες στο ουροποιητικό: Η ουρολιθίαση και πως αντιμετωπίζεται εύκολα

News Room A

Τελικά οι υδατάνθρακες μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο;

News Room