magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Σε “συναγερμό” όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο με AstraZeneca και Johnson & Johnson – Δεν “σκοτώνει” τη Μετάλλαξη Όμικρον

Κορωνοϊός: Σε "συναγερμό" όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο με AstraZeneca και Johnson & Johnson - Δεν "σκοτώνει" τη Μετάλλαξη Όμικρον

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, μόνο τα mRNA εμβόλια (Pfizer/BioNTech και Moderna), ιδίως όταν κάποιος έχει κάνει την τρίτη δόση, φαίνεται να έχουν επιτυχία στο να αποτρέπουν τη μόλυνση από τον ιό και την απλή λοίμωξη.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι τα εμβόλια Covid-19 που δεν είναι mRNA και χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα απέναντι στο να μολυνθεί κάποιος από την Όμικρον.

Αυτό, σύμφωνα με τους «Times της Νέας Υόρκης», αφορά εμβόλια όπως τα AstraZeneca, Johnson & Johnson, τα κινεζικά εμβόλια Sinopharm και Sinovac και το ρωσικό Sputnik, τα οποία παρέχουν μεν μικρότερη ή μεγαλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση, αλλά κάνουν πολύ λίγα πράγματα για να σταματήσουν την εξάπλωση της Όμικρον.

Με βάση αρχικά στοιχεία από τη Βρετανία, το εμβόλιο Οξφόρδης-AstraZeneca δεν εμφάνισε ικανότητα να σταματά τη λοίμωξη Όμικρον έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό με αυτό. Το 90% των εμβολιασμένων στην Ινδία έχουν κάνει αυτό το εμβόλιο με διαφορετική ονομασία (Covishield), ενώ έχει χορηγηθεί ευρέως και στην υποσαχάρια Αφρική.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Στυτική δυσλειτουργία και κατάθλιψη: Μία «σχέση» αμφίδρομη

News Room A

Ενισχύεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου

News Room

Τι πρέπει να προσέχετε το Πάσχα με τη διατροφή σας

News Room A