magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Μετά τη “Δέλτα” και την “Όμικρον” ήρθε και η νέα παραλλαγή “Καμερούν”

Κορωνοϊός: Μετά τη "Δέλτα" και την "Όμικρον" ήρθε και η νέα παραλλαγή "Καμερούν"

Είχαμε τη “Μετάλλαξη Δέλτα”. Μετά εμφανίστηκε η “Μετάλλαξη Όμικρον”. Τώρα, έχουμε και τη νέα μετάλλαξη από το Καμερούν.

Τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα για τη μετάλλαξη από το Καμερούν, που ανιχνεύθηκε στη νότια Γαλλία, παρουσιάζει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Τα διεθνή ΜΜΕ, παρατηρεί ο κ. Μόσιαλος, μεταφέρουν την είδηση με βάση μια σχετική προδημοσίευση. Η μελέτη περιγράφει πως η παραλλαγή που ανιχνεύτηκε παρουσιάζει πολλαπλές μεταλλάξεις και άλλες αλλαγές, εκ των οποίων αρκετές στην πρωτεΐνη ακίδα που στοχεύουν τα εμβόλια, και ονομάστηκε από τους ερευνητές παραλλαγή IHU.

Ο πρώτος φορέας που ανιχνεύθηκε είχε επιστρέψει πρόσφατα από ένα ταξίδι στο Καμερούν. Πρόκειται για έναν άνδρα, εμβολιασμένο, που έκανε τεστ κάπου στα μέσα Νοέμβρη την επόμενη ημέρα αφού είχε κάποια ήπια αναπνευστικά συμπτώματα. Η παραλλαγή πιστοποιήθηκε στις 09/12/2021 και πολύ γρήγορα μετά από αυτή επιβεβαιώθηκαν και οι άλλες 11 περιπτώσεις που αναφέρονται. Η μελέτη ασχολείται με τον χαρακτηρισμό των μεταλλάξεων και της παραλλαγής και δεν δίνει στοιχεία για την κλινική εικόνα, και την συμπτωματολογία όσων πιστοποιήθηκε πως κόλλησαν αυτή την παραλλαγή. Και να πούμε επίσης, τονίζει ο καθηγητής, πως και τα 12 αυτά δείγματα είχαν συλλεχθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΦ: Συναγερμός για χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

News Room A

Καρκίνος του Παγκρέατος: Η έγκαιρη διάγνωση κλειδί για την εξέλιξη της νόσου

News Room

Οι συνδυασμοί στο φαγητό που μπορεί να βοηθήσουν να χάνετε κιλά

News Room A