magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Επικίνδυνη η παχυσαρκία για ασθενείς ακόμη και με ήπια συμπτώματα

Κορωνοϊός: Επικίνδυνη η παχυσαρκία για ασθενείς ακόμη και με ήπια συμπτώματα

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό, έδειξε πως οι άνθρωποι με παχυσαρκία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου από COVID-19 στην οξεία φάση.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και συμπεριέλαβε περισσότερους από 500 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί για κορονοϊό αλλά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Περίπου δύο τρίτα (2/3) των συμμετεχόντων σε αυτή τη νέα μελέτη ήταν υπέρβαροι (Δείκτης Μάζας Σώματος, ΔΜΣ 25-30 kg/m2) ή παχύσαρκοι (ΔΜΣ >30 kg/m2). Τα ποσοστά είναι παρόμοια με αυτά που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ και πολλών άλλων δυτικών χωρών.

Βρέθηκε ότι οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ασθενείς ήταν πιο πιθανό να παρουσιάσουν συμπτωματολογία σε σύγκριση με τα νορμοβαρή άτομα (67% έναντι 34%). Επίσης, είχαν μεγαλύτερης διάρκειας αναπνευστικά συμπτώματα (μέσος όρος 7 ημερών έναντι 4 ημερών), καθώς και περισσότερα συμπτώματα σε αριθμό, όπως συνδυασμό βήχα και δύσπνοιας.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτά είναι τα 6+1 βασικά πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι

News Room M

ΗΠΑ: Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία

News Room A

Έχεις υψηλό πυρετό και βήχα αλλά το Rapid Test βγαίνει αρνητικό; Δες τι συμβαίνει στον οργανισμό σου και τι πρέπει να κάνεις!

News Room A