magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Αυξημένος κίνδυνος σε άτομα με υπνική άπνοια

Σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε, ερευνητές ανέλυσαν κάποια στοιχεία και συμπέραναν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κορωνοϊού σε άτομα με υπνική άπνοια και υποχία στον ύπνο.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 5.402 ενήλικες με μέση ηλικία 56 ετών και τέτοια προβλήματα στον ύπνο. Διαπιστώθηκε ότι από αυτούς πάνω από το ένα τρίτο (36%) είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Να σημειωθεί πως, ο κίνδυνος βαριάς Covid-19 είναι μεγαλύτερος στους ανθρώπους με αποφρακτική υπνική άπνοια και άλλες αναπνευστικές δυσκολίες που προκαλούν μείωση των επιπέδων του οξυγόνου στη διάρκεια του ύπνου (υποξία), σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από τον κορονοϊό, αλλά εάν αρρωστήσουν εξαιτίας του έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν με σοβαρά συμπτώματα.

Επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη της Κλινικής του Κλίβελαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία για 5.402 ενήλικες με μέση ηλικία 56 ετών και τέτοια προβλήματα στον ύπνο. Διαπιστώθηκε ότι από αυτούς πάνω από το ένα τρίτο (36%) είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Πάντως, όσοι έχουν χειρότερη βαθμολογία στον «δείκτη άπνοιας-υποξίας» -μία ένδειξη για μεγαλύτερη έλλειψη οξυγόνου κατά τον ύπνο- έχουν μεγαλύτερη κατά 31% πιθανότητα να χρειαστούν νοσηλεία λόγω Covid-19 ή να πεθάνουν εξαιτίας της. Ακόμη δεν είναι σαφές εάν οι θεραπείες που βελτιώνουν την υπνική άπνοια μπορούν, επίσης, να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης Covid-19.

Σχετικές αναρτήσεις

Νοσήματα Θεραπείες: Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

News Room A

Εν αναμονή της εποχιακής γρίπης – Τι να περιμένετε

News Room

Fauci Προειδοποίηση: “Μια άλλη παραλλαγή της COVID θα μπορούσε να εμφανιστεί αυτόν τον χειμώνα”

News Room A